AV OG TIL ER TRE DESILITER NOK....og spørsmål om navn

Ja, det er faktisk nok - med tre dl blåbær, for å nyte det beste som finns av mat! Noe av det beste, da - det er jo masse som er godt... Men nyrørt blåbær på hjembakt brød, det er urimelig godt! Disse tre dl med bær fant vi på turen opp på Røssholfjellet - lang tur for oppspist og opp-plukket bær. Men du verden, for en fin tur!

Vi har strevd med denne blåbæra i høst, passa aldri når vi egentlig burde plukke den, helst i begynnelsen av august. Men torsdag- rundt Gunilla (på Skaret) fant vi 6 liter! BARNEBARN - påskerundstykkepålegget er sukret!  - mener sikret!
Tur på en torsdag - ikke rart vi har søndagsfølelse hele uka:-)

Hva stæren leter etter, er jeg usikker på, men at de er i hundrevis, ser jeg rett som det er når de lander på marka og nærmest pløyer graset. Fins sikkert mange gobiter der, frø og småkryp og bær. Samma det, bare de får spist seg mette før turen sørover. Det satt hundreogørten på strengene også.

Vi hadde koselig besøk i helga, av Sevrin & co. Bestefar og Sevrin har et stort båtprosjekt på gang, og søndag var det tid for maling og liming. Tar nok en stund før de blir ferdig, men koselig å jobbe i lag, syns begge to.

Å spille på lag er noe vi hagere alltid har i bakhodet når vi planter og setter sammen blomster. Noen velger å lage bed med ensartet farge, rosa der, hvitt der og blått en annen plass. Disse fargene har jo et vidt spekter, så det kan bli alldeles flott. Mens andre igjen sverger til en spennende blanding - men også med det for øyet å skape harmoni i plantinga.
Da er det at plantene selv velger seg en liten harmoni - uten innblanding. Det oppdaget jeg på min rusletur i hagen i dag - mellom regnbygene.
En vill fjellmollis hadde fått besøk av to sedumer - gullbergknapp og rosa gravbergknapp - helt på egen hånd...herlig!

Jeg har prøvd å få kontroll på de åtte dagliljene jeg har, men denne gule, med brunt på baksida finner jeg ikke i noen av mine lister. Er det noen som vet hva den heter? Liker så godt å vite hva navnet på planten er - ikke for å briefe, men kjært barn har da navn? Og det er godt for hodet å huske på noe, selv om du i enkelte situasjoner ikke husker navnet i det hele tatt - samme hvor godt du vet - ikke sant?

Turen vår på torsdag gikk i det fineste sommervær, med 21 grader og vindstille. Bare det burde jo gi bange anelser, men hvem tenker på storm i en sådan stund? Plutselig kom stormen fykende, havet toppa seg kvitt, og det som var av løse deler, fikk fart på seg! Måtte redde hengeamplene og lyslykter og oppstammede busker, og en fuchsia blåste ut av krukka. Mulig den var tørr...Jeg kunne bare se på at to store, vakre Isabellaroser snurret rundt sin egen stilk før de hang som to julekuler.

Nå er det meldt storm til tirsdag, så jeg får flytte krukkene bak huset, der er det levelig. Håper det er levelig hos dere på tirsdag - ha ei fin høstuke i hagen!


Kommentarer

  1. Ja blåbærsylte på nybakte brød er virkelig ein lekkerbisk :)
    Det rådar harmoni i den heimen med bestefar og barnebarnet i fredelig samkvem....koselig.
    Lilja di var utrulig vakker den uten navn...kan diverre ikkje hjelpe deg heller. Å huske alle navna....ja det er ikkje lett. Men eg trur eg har lært...fører opp i dataregisteret så kan eg kike der når det trengst :)
    Ha det godt.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !