SOL, JO.....og ro, ryddig og stilt i heimen og hagen

Sannelig var det ikke sol ute da jeg sto opp i morges! Og da mener jeg sol og blå himmel over det hele!! Det var det ikke da vi kjørte hjem fra Gauset i 12-tida om natta etter en hyggelig kveld hos Anne Marie og Øyvind! Da lå tåka tett over over landskapet, og regnet høljet.
Verden var skikkelig nyvaska i morges, og det duftet deilig i hagen da vi spiste frokost. Det rykket i turfoten, såpass at vi bestemte oss for å ta det turmålet vi lenge hadde tenkt på - nemlig Bjønndalen, ved foten av Kvannfjellet. Smurte niste, kaffe på termosen, så lite klær som mulig og klar ferdig tur!
Det ble en flott opplevelse i det nydelige været, ingen insekter og vakker natur! Bjønndalsvatnet lå innerst i dalen, fra Kvannfjellet har vi jo sett ned på vannet - nå så vi opp på det bratte fjellet!

Vel hjemme igjen ble det en time i solstolen før rømmegrøt og spekemat. Jeg følte meg i form til mere aktivitet, og tok på meg hageskoene. Fikk klipt og stelt en del til av hagen, må ta et parti om gangen. 12. august har jeg meldt meg på 1000 åpne hager, så da er det bare å møte opp! Syns jo det er i seneste laget, siden blomsterprakten er ubønnhørlig på hell. Men det vil nok være en god del blomster igjen, ikke minst roser. Hvis bare været........


Det ble så stille rundt oss etter at Sevrin dro på fredag, etter ei ukes utlån. Før det var hele gjengen samlet mer eller mindre i to uker, og det er ikke en dag for lenge! Selv om været ikke var det beste, ble det tid til mye kjekt!
Jazz, Trollstigen, tur på Skaret, Klempertåsen, dobbel bursdag med fint vær og grillparty ute, soving i telt på plenen (Andrè hele fire netter) og to fotballkamper! Pluss masse kos og lek og mat! Bestemors rundtykker med hjemlaget jordbærsyltetøy er uslåelig!

I drivhuset er agurkene i flertall, men nå er flere nydelige tomater også modne, og en fiken var nesten myk nok i dag! Dagens fangst ble også 700 g jordbær og fine reddiker.
Det er sånn rik følelse å kunne plukke inn selvdyrkede frukter og grønnsaker, og alle kan få det til. Selv på den lille verandaen eller i den bittelille hagen. Dt fins så mange store, fine, plastforede flettekorger som egner seg til å dyrke salat, reddik, noen gulrøtter, jordbær og urter ol. i. Fyll med god jord, gi litt gjødsel av og til - og nyt!

Min hvite iris latifolia alba blomstrer nå, etter å ha ventet i tre år! Det fins utallige strålende iriser, men det er noe eget med denne skinnende hvite.

      Den hvite akeleien ser ut som en eksotisk hvit fugl, der den svever i lufta.


Den valmuen som jeg viste i forrige blogg, viste seg å bli enkel og nesten svart, et veldig kortvarig bekjentskap. Kronbladene faller av etter en dag. Synd det, men de fleste valmuer er et flyktig, men vakkert bekjentskap.

Men sånn er det med de aller fleste plantene, og det er kanskje det som gjør haging så spennende? Ha ei fin uke i hagen:-)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!