SIDEN SIST hagevandring, Harleybesøk, rømte fra tåka, galleribesøk på Gossen og hagen nå

Sommeren fortsatte denne uka, med god temperatur og mye uteliv, luking og plenklipping. Onsdag var det hagevandring i Molde, så jeg forlot besøket vårt etter middag, og overlot Per til å steke desserten, smuldrepai med rabarbra.

Melkespann med hull i bunn, lecakuler og god jord, armeringsjern og en clematis - så enkelt og lekkert!

For den Moldeturen hadde jeg gledd meg til lenge, og den svarte til forventingene! Det der med å få komme i en hage til en annen hageentusiast, og se hva som er blitt gjort og det som skal bli gjort - det er så inspirerende og givende at jeg forstår hvorfor jeg liker haging så godt. I denne hagen var det en handymann som tryllet fram det ene kreative arrangementet etter det andre. I lag med ho som har ideene. Nå var det partiet ved drivhuset som var under arbeid, så jeg må visst ta meg en tur igjen:-)

Hjemme satt Per og mitt kjære søskenbarn Randi og kjæresten Trond gode og mette på terrassen med noe kaldt i glasset. Ikke feil, det:-) De kom fra Harleytreff på Røros, og heldigvis hadde de lyst på ei overnatting her. At været klaffet, var jo et stort pluss! Tro om jeg hadde turt å sitte bakpå?

Men hvor lenge var vi i paradis? Våknet frdag til kraftig, kald nordavind og tåke - mot normalt. Men vi visste at sola skinte en km fra Bud, og vi plussa på noen km til, og havna i Elnesvågen. Parkerte nede ved Stikkutposten Elnestangen og kunne nyte en flott spasertur langs sjøen, videre til gapahuken, og enda videre til rasteplassen nede ved sjøen, Der ble det både deilig lunsj, nakenbading (ikke jeg, pysa) og ei god stund i sola, før vi gikk videre om Kråkneset tilbake til bilen.
Vi kjøpte ny grill på vei hjem, og etter litt bal og skruing, ble den prøvekjørt. Funket godt på pølser og karbonader, så vi får håpe den blir brukt i sommer......

GALLERI MILDA
Siden tåka kom igjen lørdag, dro vi liksågodt til Molde og gleda oss over sommervær og fullt av folk i sentrum. Europeisk matmesse på Rådhusplassen fikk hundrelappene til å fly, før vi spiste litt og dro til Gossen på galleribesøk. Galleri Milda var et hyggelig og fargerikt galleri, med flotte gjesteutstillere, servering og nydelig hage. Masse hygge på en gang - takket være tåka i Bud:-)

Hjemme i hagen er det utrolig mye fint som blomstrer nå. Rosene begynner å komme, de er sene i år. Vakre farger overalt, og stadig nye planter som spretter ut. Siden jeg planter tett, blir det lite ugress, det blir mest å klippe av visne blomsterstengler. Trodde jeg hadde kjøpt en til av iris Edith Wolford da jeg var i Holland, men den som skulle være gul og blå, var "bare" gul. Nå spørs det om den andre som ikke har blomster i år, er den ekte Edith. Alltid spennende i hagen!

Valmuene er som store lommetørklær, og utrolig flotte der de står. Klatrerosa Santana er helt utrolig rød, der den blomstrer i drivhusveggen. Artig er det at begge stiklingene av Leverkusen blomstrer. Kommer til å ha roseblomstring til langt på høsten, men akkurat nå er det staudene som dominerer. Vet ikke hva som er fines, jeg. Den mørkbladete ger. Purple Haze eller astrantia Dark Shiny Eyes eller den orange canderlaber-primulaen som jeg gjerne skulle visst navnet på - eller ger. magnficat Rosemoor.Sammen er de uslåelig, og øynene bare fråtser i fine bilder! Her er også akeleien rockii, blomstrer hele sesongen!

Hvis noen vet hva irisen og primulaen heter, så gi meg gjerne svaret!

God hagehelg!

Kommentarer

 1. Hei Åse. Takk for besøk, du er hjertelig velkommen til Molde en annen gang. Og husk å ta med deg din Per! Må bare si det... du kledde den Harleyen veldig godt... Klem fra Aud

  SvarSlett
 2. Flotte bilder fra innholdsrike sommerdager :-)
  Fin uke til deg ;-)

  SvarSlett
 3. Vakre bilder fra hagen din! Ser at du bor på Bud, og vi kom inn hit med båten i dag! Her er mange flotte idylliske hagen, og jeg tenkte på deg da jeg gikk en tur i stad! Håper det blir bedre og varmere vær snart!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!