BRODDER ER TØFT, favorittkaker og annet småtteri

Akkurat nå regner det, det er seint på natt - er ikke i sovemodus, noe som er merkelig siden vi var på julebord i går - i natt - eller var det i går natt..........
Kan liksågodt fortelle at det har vært en fin dag i dag - i går var det visst. Kjempesein frokost - julebordet, vet du - og så tok vi et stafettgull før vi gikk ut på tur. Gikk hele kyststien, som i likhet med de fleste veiene var glasert og livsfarlig. Liker ikke å leve slik, så jeg tok på brodder, mens persjonisten hoppet fra tue til tue for å unngå issvullene. Brodder er forbundet med gamle damer med skjør lårhals og hjerte i halsen hele vinteren - men de er et flott hjelpemiddel hvis du vil gå kjapt og avslappet opp og ned og bortover isete veier. Nå har de til og med snertne, fargerike brodder til å kle på de høyhælte jålestøvlettene vi kler på oss til og fra julebordene. Er ikke gammal nok, sa en kar vi møtte som stavret seg avsted. Selvfølgelig var han det, han vet det ikke selv.....Nei, ta brodden av fordommene og gjør brodder IN!
Alle to julekakene er i boks, og Per koser seg glugg ihjel med favorittjulekaka si - havreflarn med kanelsmak. Vi skal jo ikke være hjemme i jula, men siden vi liker gamle julekaker, passer det bra at det ligger noen og venter på oss når vi kommer hjem. Både flarnene og de franske pepperkakene -. uten pepper - er bakt med smør, enda jeg ikke har hamstret. På COOPen lå det to halvkilos igjen....jeg kjøpte den ene. Tenk så glad nestemann ble når hun/han fant en halv kilo smør i hylla!
Det var adventskonsert i kirka i dag, og den tradisjonen må ingen rokke ved. At det var innslag av solosang, var bare lekkert - men kor og korps (de spilte så bra) og julesanger gir fin julestemning.
Mandag skal vi på Lundhaugen og synge for pensjonærene der, og etterpå er det avslutning for koret, med julepakker, gløgg og godsaker.
Fuglene i fuglematetreet spiser og spiser. Der mange sorter fugler - tror de var her ifjor også. To svarte og en mørkebrun trost, en rødstrupe, grønnfink, gulspurv, grå spurv, kjøttmeis og blåmeis - og så sjura da, som fortvilt prøver å finne en vei ned i matfatet.

Men nå gikk persjonisten og la seg - så jeg får ta kvelden, jeg og..........

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !