søndag 5. mai 2019

HUTRENDE INN FRA DRIVHUSET...dette været er ikke kjekt!

Helt fra 1. mai (du skjønne, mild) har det vært isende, hutrende kaldt - med vind som har forsterket effekten av sludd, sne, regn og bittebittelitt sol - bare for å bli i drømmen om sommer ei ørlita stund. Vi fikk for mye Møllers tran i april, da vi trodde sommeren kom tidlig i år.... Visste jo at det ville komme kalde dager, men denne uka har vært fæl for oss hage/planteelskere. Har jo satt ut plantene i drivhuset til lufting, tilogmed dristet med til å plante ut diverse fioler. De tåler det, men de andre står i drivhuset igjen, med potter som blir trangere og trangere. Fortsetter dette været, må jeg til med ompotting, og hvordan jeg da skal få plass der inne...det er spørsmålet.
Nå har ikke Bud fått den verste nedbøren, men det er rart å se fullt utsprungne rhododendroner med sne på seg. De kom så altfor fort i år. Ellers ser det ut til at de fleste plantene klarer seg, er ute og inspiserer når det er litt opphold og ikke så mye vind. i går kunne jeg konstantere at den høye stilken på en meconopsis (som jeg skulle støtte med en pinne, men glemte) den var knekt. Den store knoppen inneholdt en helt nydelig mørk lilla blomst, det er hjerteskjærende! Jeg er neppe alene om å å ha et hjerte som brister over slikt. 
Lyngbedet og rhododendron er derimot i storform, og diverse løkvekster og primula koser seg visst i kaldværet.


 
Kjøkkenhagen er ferdig, og i drivhuset står purre og salatløk og grønnkål og venter på å bli satt ut.
En tidlig, litt sart rhododendron - men klarer seg bra nå.
Rhod. pemakoense patula


Vakker ukjent lyng, veldig frodig her.

Hvite frittelaria alba

Fylt bekkeblom - caltha palustris Multiplex

Generaal de Wet - kommer igjen og igjen, dufter nydelig
Hadde fire tomatplanter som jeg ikke ville kaste. De ble planta ut i en av kassene, og har stått med agrylduk over seg siden. Regner med at de stryker med, men de får no en sjanse. Hvem kunne vite at det ble vinter igjen! 

Mange, mange har det mye verre enn oss - med mere sne og mange kuldegrader - så jeg ønsker oss snarlig bedre tider for hagehjertet vårt.

1 kommentar:

 1. Hei Åse.
  Mye fint hos deg.
  Her er det også bikkjekaldt. Og vi har skikkelige haglbyger men heldigvis ikke snø.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett