LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!

Virkelig - det var ei fæl værmelding i dag, to dager før nasjonaldagen! Når dagen i går var rene sommerdagen. Den ble benyttet til å ta rosebedet ved kastanjegjerdet en værssing (omgang), som vi sier i Tromsø. Gikk grundig til verks, Klipping, luking, og rydding, og mange prikker oppetter armene trass i lange hansker. Der og da ble det bestemt inni meg at Namdalsrosa SKAL vekk, den hadde tatt over bedet så brutalt mye! I dag gjøv vi løs på alle røttene, men hovedrota fikk vi ikke opp, selv om bade gubben og gamla dro det de makta. Så nå er den vakre skinnende gula rosa et fint minnne, i fotoform.

Men det er mange roser å glede seg til, som ikke er så krypende med røttene.Påskeliljer er ikke så krypende, men de er kryper inn i hjertet, særlig de som ser litt annerledes ut. Det er mange sorter, jeg har noen - viser noen av dem. Navnene har jeg en plass, det får være. 

Så en rar blomst i går, en jeg aldri har planta...men likevel sto den der...anemone nemorosa Green Fingers. Mysterium, har aldri sett den i hagen før, ikke kjøpt den heller, men artig er den!


Primulaene kommer for fullt, og de utvider seg og blomstrer mer for hvert år, utrolig trivelige vårplanter. Godt at de trives i den sure, våte jorda vår!

Astrantia Sunningdale var. har nydelig bladverk, som gjør seg godt i bedet, blomstene gjør ikke så mye av seg. Bladene til nyinnkjøpte heuchera Mulberry går fint i lag med broket høstsedum Elsies Choise, en lys rosa kuleprimula og astrantiablader. 
Den fineste og mest humlevennlige vårplanten jeg vet om er pulmonaria (lungeurt) Blue Ensign, den helt blåblå! Har den flere plasser, utrolig fin blåfarge.

En paprika har tatt fart og overgår de andre - som det er mange av, så kanskje jeg, med all chilien, får råstoff til chili/paprikamarmelade i år og. Den var veldig populær i familien i fjor!


Har ikke satt ut noen grønnsaker ennå, men gubben satte potet fredag - og i drivhuset står plantene i kø - men de må vente til etter 17. mai. Det må da bli litt varmere igjen? Epletrærne blomstrer ikke ennå! Vi får ta det vi får, og håper at alle får en fin 17. mai uansett vær. Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !