VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

 Ja, hvem skulle tro at vi fra 5. mars skulle få den heftigste vinteren når vi var klare for vår! Ca 90 cm fikk vi, og sneen lå til 11. april her i hagen, da tinte den siste flekken. Snemåking ga god trim, og været ble jo strålende i påsken og helt til i går, den 22. april. Da ble det kaldere, sterk vind og utrivelig. Heldigvis fikk jeg rydda og overgjødsla i de fleste bedene, og kaldværet bruker jeg i drivhuset, for der vokser plantene seg større for hver dag! 

Dammen fikk helrenovering i år, stor jobb, fint arbeid av min dyktige gubbe, som flyttet stein, fant løsninger og fikk det til. Nå er dammen tett! Og bedet med fylt bekkeblom, lyng og primulaer er godt i gang.

Plantene bare lå under snedyna og slumra mens sneen lavet ned, og mens siste sneen smelta mer og mer, var de på vei opp, til og med den flatklistra julerosa helleborus atropupurea) bare retta seg opp stilk for stilk.


Kuleprimulaene lå med med kulene klare med en gang de fikk sol på seg, og de er vel en av vårblomstene som lyser opp mest. Mange farger fra hvitt til mørk lilla.


Kubjellene er også tidlig ute, de er godt kledd med pels på blader og stilker, utrolig fin vekst!

Blå valmuesøster (meconopsis) har samme pelskledde blader og klarer seg godt under sneen.

Ellers er det krokus, sneklokker, klosterklokker, kusymre og mange andre lave primulasorter, våriris, gulskjerm, snøstjerne, russeblåstjerne, juleroser, og ikke minst vårlyng som gleder oss i hagen for tida. Det er en stor glede å gå rundt og ta inn alle de fine fargene.I

I drivhuset har det vært full fart i hele vinter, den oppvarmede benken har først passa på pelargoniaene og etter hvert flere og flere frøplanter som har hatt et opphold i sportsboden under vekstlys. Nå er det fullt til randen - de bitte små i minste pottene trenger plutselig å komme hver for seg i litt større potter, og så i enda større potter...fullt er et mildt uttrykk enda jeg var litt mer nøktern i år? Noen stauder har jeg kjøpt som barrotsplanter fra Garden Living, og de er blitt flytta ut i en plaskasse med lokk for herding.

Grønnsaker skal det bli, gulrot ute i melkekartonger i stor plastkasse med lokk allerede tidlig i mars, så en spire i går. Og reddiken er på vei både ute og inne.

Broccolino, grønnkål, rotselleri, squash, purre, løk, chili, paprika, persille og basilikum, salat. Det er jo litt gøy, selv om det ikke er storskala dyrking!

Godt å være i gang, selv om det er bare 2-3 pluss og iskald vind og noen snefnugg i lufta i dag. Lufter ikke mitt fine podeepletre Kathinka i dag!  Det står med mange blomster som dessverre ikke setter epler ennå, men kanskje neste år? Uansett - jeg fikk til poding! Ha en god vår!


 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!