STRAKS FERDIG MED SEPTEMBER....og for ei avslutning!

  Etter en flott avslutning på august, dro vi på to ukers tur til Haugesund og Bergen  da sommeren kom tilbake for fullt både der og i Bud, to herlige uker der mesteparten av klærne i kofferten lå urørt. Og nå avslutter vi med indian summer, kan det bli bedre?

Jeg har fått rydda det aller meste i bedene nå, flyttet planter, pottet avleggere, røsket vekk masse gras, klipt ned, samla frø til hagemøtet her, om stell av høsthagen og frøsamling. Krysser fingre for godt vær! 

I kjøkkenhagen er det meste høstet, og jeg er veldig fornøyd med det meste, men reddikene ville ikke! Selleriknollene ble litt små, men fullt brukbar, purren står ennå, fin den og. Gulrøttene fylte alle tolv melkekartongene, salat hele sesongen, fine sukkererter og super grønnkål. Og i år sådde jeg løk, det skal jeg neste år også! I drivhuset mistrivdes agurkene i kald sommer, men tomatene leverte. Kan ikke klage!


Høsthagen er vakker, de sene staudene står flott og fargerikt, og har sluppet hård vind i noen uker. Ikke alltid det skjer! Endelig kom det sommerfugler og svevefluer, gammafly og humler på høstsedumen...trodde de var helt borte, ble bekymret. Men nå er de her!

Rudbeckia hirta ble veldig lang i år, og de støtter heldigvis hverandre, strålende fine i all sin gule prakt. Rud. hirta Sahara har andre, spennende farger og er lavere.                                                                                                                         I år kommer det antagelig bare knopper på gentiana sino-ornata. Men den hvite blomstrer fint, likeså gentiana scabra med sin knallfine blåfarge!Cineraria Currus overvintret faktisk, og er nå en god støttespiller til den rosa høstgeraniumen som jeg trodde jeg hadde luket vekk!


Perleevigblom, fylt og enkel prestekrage og geranium Starman  fyller godt opp i høstbedet!
Clematis Warzavska Nike trives i sin store krukke, og i fjor fikk den selskap av Princess Kate, i år "gifta" de seg. 


Clematis fargesoides, Paul Farges er helt overdådig flott, og den får vokse vilt der den står! 

Clematis Blue Angel ble flytta i vår, og den har klart seg kjempefint - hurra.


Rhododendronene har en tendens til å gjenblomstre når forholdene legger til rette for det. Ramapo har virkelig tatt av i år. Håper det blir blomster igjen til våren.


Hurra for sensommeren når den viser seg fra så vakker ei side, håper den varer ennå ei stund - fordi vi fortjener det! Ha det fint inn i oktober, kos dere i hagen og kos dere inne.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !