SISTE DAG I JULI BLE VÅT, DEN OG...verste sommer hittil

 Seks sommerdager i juli her i Bud, men ingen av den over 20 grader. Så da har begge sommermånedene vært temmelig trasig værmessig. Heldigvis har vi opplevd mye fint likevel, så vi er ikke helt deppa. 


Sommerfesten ble ikke noe av utendørs, men ble flott innendørs, og solgløttet gjorde at vi kunne ta noen bilder ute. Den andre bursdagsfeiringa hadde vi på Åndalsnes, med gondoltur til Nesaksla og turer på fine stier i nærmiljøet rundt - før lunsj på Eggen. Spennende vær, tåka var som en kulisse plutselig.

Og hagen....den har i all sin våthet, vist seg fra sin beste side. Ganske utrolig i det været vi har hatt. De eneste som henger litt med hodet, er rosene. Og de er litt trege i år. HVIS august blir litt varmere og solrik, har vi mye å glede oss til framover. 

Er litt redd for at blåbæra er blitt skjemt, vi må få tatt oss en bærtur snart! Rips og solbær har så vidt begynt å modnes, og tviler på at det blir noe særlig bringebær....

Astrania og augustprimula
Jeg har en plante på forskjellige plasser i hagen, som matcher de fleste plantene. De vakre skjermene i nyanser fra hvitt til mørk burgunder alt etter hvilket navn de har fått, så heter de alle astrantia. De er vakre i buketter og dekorasjoner og de blomstrer lenge, tåler vind og regn og er en stor glede i hagen. 

Astrantia, revebjeller og Ritausma


Astrantia, blå melkeklokke, hvit martagonliljeSkinnende hvite erigeron Sommerneuschnee passer også i lag med astrantia. 


Astrantia Sunningdale var. har lekre brokete blader og nesten kvit blomst, og geranium Patricia boltrer seg i bakgrunnen.


Det er så mange planter som skulle vært vist, har så mange fine. Tar med en liten dekorasjon fra bursdagsfeiringa mi, som havna i juli istedenfor april, for å kunne samle hele familien. De fikk ikke så bra vær som vi kunne ønske, men vi fikk mye god tid sammen. Håper de som har hatt bare finvær og de som har hatt både og, og vi som regna vekk får en superflott augustmåned! Astrantia, skjærsmin, rose Mm. Plantiere og praktmarikåpe
Kommentarer

 1. Nydelige blomsterbilder. Ekstra fin var jo dekorasjonen fra bursdagsfeiringa di. Vel overstått. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 2. Mye fint i hagen selv om været ikke har vært det beste hos dere da, i Haugesund har vi faktisk hatt noen dager over tjue grader, og det er vi ikke bortskjemt med, så jeg kan ikke klage. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Haugesunderne i familien var godt fornøyd tross været. Pleier å være litt varmere der nede.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !

VÆRET ER HEFTIG....godt at hagen sover

SNART SLUTT PÅ SEPTEMBER... og plutselig sommertemperatur!