HELT PÅ TAMPEN AV APRIL...surt og kaldt!

 Etter ei flott uke fra påske og framover, trodde vi selvfølgelig at nå blir det fint videre i april....så feil kan man ta. Som vanlig, april er en deilig måned, men akk så ustadig. Det har vi fått erfare resten av måneden. I drivhuset bryr de seg ikke om ka slags vær det er ut, plantene vokser. Jeg har tenkt og tenkt for å få det hele til å gå opp. Har tre pallekarmer med planter nå, med bøyler og duk over. Det har frigjort plass til de fem tomatbøttene(to planter i hver) på ei side, tett i tett.

 Da ble det plass til ei agurkbøtte med to planter, som allerede bærer frukt. Så står det brokkolino, grønnkål, sellerirot, persillerot og squash på vent, samt paprika og ei potte med jungelagurk på vent. Artig med noe nytt, blir en jungel etter hvert uansett. Noen sommerblomster står inne ennå, men det er framkommelig. Egentlig er det alle pelargoniene som tar plass, de opptar den andre delen der tomatene skal stå. Men de kan ikke ut før de er herdet og det blir varmere. 

Det er noen planter son skiter i om det hagler og sner, blåser eller er ned mot minus om natta...det er de herlige primulaene. Maken til plante, noen starter blomstringa i februar og holder på mens de andre blomstrer etter hvert. Når de omsider har gjort sitt, er det andre høyvokste som tar over på samme måte til langt ut på høsten! 

Primula altså! Skulle satt navn på alle, men har ikke navn på alle, så lar være.

Kubjellene tåler også det meste av kulde og blåst, de er jo godt beskytta av hårlaget sitt. Har tre sorter nå, her ved to av dem.Den tredje planten jeg er vilt begeistret for, er vårlyng og høstlyng. Starter ofte å blomstre så smått i begynnelsen av februar og det går slag i slag helt til vinteren kommer. Mange sorter sammen gir blomstring hele tida. Og den som humlene elsker mest sammen med lyng, er pulmonaria Blue Ensign. Har mange lungeurter, men denne er vakrest, ren blå.Har krydderurter i drivhuset om vinteren, og kryprosmarin slo til med nydelig blomstring i april. 


Nå er det bare å vente på litt varmere...mai, du skjønne milde. Og håper sneen fær snart fra mitt kjære Tromsø og hele Nord-Norge!Kommentarer

  1. Så fine primulaer! Får du vårlyng til å overvintre i Tromsø?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!