PÅ TAMPEN AV MARS....det måtte komme sne til slutt!

Joda, våkna i morges til vakkert hvitt landskap, der alle fine, vakre vårblomster var borte vekk! Ikke det spor uvanlig, men nå var vi liksom kommet så langt uti en mars-måned som til og med har hatt vår med seg, og vårvarme. 

Gulskjerm

klosterklokker
Krokus tommesianum




Det begynte tidlig å poppe opp sneklokker, klosterklokker tidligkrokus og gulskjerm. Julerosene kom også veldig tidlig, altfor tidlig, for de fikk juling av den harde vinden vi hadde mye av i hele vinter.    










Men helleborus atropurpurea, den skjuler knoppene mellom gamle blader, klar til å utfolde seg med en gang det blir varmere i været. Da klipper jeg av de gamle bladene så blomstene får skinne. Og de blomstrer lenge.


Kuleprimula er også en trivelig vårplante, og jeg syns de er så stilig på tidlig stadium. Har en med nesten svarte knopper og mørk lillablå farge. Ellers i flere rosa nyanser og hvite. 



                            En super vårplante som også blomstrer lenge. 


En favoritt om våren og flott bunndekker er pulmonaria, lungeurt. Den fins i mange varianter, men min favoritt er Blue Ensign, med en ren, intens blå blomst og mørke blader. 



Lyngen begynner å blomstre tidlig, noen sorter før de andre - og det gir lang blomstring, til glede for insektene som suger nektar.
Kjøpte en salix Mount Aso for et par år siden. Den vokste fort, jeg klipte den ned og flytta den...og maken til lekre rosa gåsunger i massevis! Herlig. 
Drivhuset er stappfullt av frøplanter av blomster og grønnsaker, pelargonier og  urter, og rosmarinplanten er i full gang med blomstringa, helt utrolig nydelig!

                        Håper det våres snart rundt om, det blir så godt!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!