VÆRET ER HEFTIG....godt at hagen sover

 Det er skikkelig ruskevær nå for tida, men det er vi vant til. Vanligvis tar jeg med letthet sykkelen når jeg skal på butikken enten det blåser eller regner, eller begge deler. Men i dag satte jeg meg inn i bilden da Per skulle på noe, stormen blåser rett opp i gata på vei hjem. Så han måtte kjøre meg hjem og. Og det var om å gjøre å holde på bildøra når jeg skulle ut. Fikk den opp så vidt. 


Heldigvis så har det spakna litt, og hører på radio at bruene er åpna og ferjene går igjen.  

I hagen har det vært hagl på bakken i elingene, men den forsvinner fort i varmegradene vi har nå. Ellers er alt på stell ute, og plantene kan bare belage seg på vinter. I følge en lokal spåmann blir det lite vinter før jul - og det er ikke noe nytt.

I drivhuset er det full blomstring. Pelargoniene står så fint, at jeg har ikke hjerte til å kutte ned. De har litt undervarme, og får en skvett vann av og til. Så tar jeg klippen til våren, da er det lettere å få stiklinger til å rote seg, syns jeg. får aldri til høststiklinger. Ellers har jeg tatt inn krukkene med krydderplanter, en lavendelplante som står fint ennå. Et par rosestiklinger og stiklinger av fagerbusk får også ly i drivhuset, samt en blodbeger som er grønn og fin ennå

Tulipaner og noen andre løkvekster er plantet, noen i potter. Er litt vanskelig å finne plass til løkvekstene mellom alt det andre. Men krukker er lettere å plassere. 

I år har jeg gjort som proffene - lagt pottene med mange spennende planter på sida, også de store pottene med hosta (de har jeg velta hver høst) Så er det bare å studere frølister, sortere de frøene jeg har i bunker Skal så/ kanskje så, og skal ikke så. Ikke lett å begrense seg, det er et faktum! Ha ei fin adventstid med masse pynting og kos, og God Jul når den tida er der!

Kommentarer

 1. Hei Åse!
  Så flott å lese statusrapport fra hagen og drivhuset ditt! Her er mye å se og lære, også mye som kan overføres til det som kan vokse nord i landet. Jeg avdekker nok mitt bunnløse dyp av uvitenhet, men lurer på hvorfor du legger pottene med planter på sida?
  Hilsen Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Har egentlig bare velta hostapottene - fordi de ikke skal drukne i vann mens de hviler. Men så ser jeg at disse proffene gjør det, så jeg tenker bare PRØV. Vi har jo veldig mye regn her på Romsdalskysten, så det er sikkert ikke så dumt. Jeg refererer hele tida til hardførhet, for som Tromsøværing bommet jeg ofte på hardførheten til plantene, da vi fikk hage her i Bud. Men vi har det jo adskillig mildere - og lite sne i forhold til nordpå. Hvis du er i Tromsø , så besøk Botanisk hage, der ser man hvor utrolig masse vekster som blomstrer nordpå, av alle slag. Elsker å gå der! Hyggelig at du liker det jeg skriver!
   Hilsen Åse

   Slett
 2. Godt at det er over, for denne gang, vi slapp unna her lenger sør, men vet jo at vinterstormene før eller siden kommer. I fjor var det veldig vindstille, så må vel regne med at det blir litt vindfullt i år. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !

HØST - uungåelig og vakker