MIDT I AUGUST....varmt og tørt

Sjelden har vi hatt det så varmt og tørt over en lang periode på denne tida, nesten litt skummelt her på Nordvestlandet! Tørre plener, særlig der hagen ligger på berg og har minimalt med jord mellom stein og gress. Grasrota tar ikke skade, men pent er det ikke. Kan ikke vanne så mye heller, men slangen får ligge i ro og sildre ei stund i enkelte bed. Og jeg tviler ikke på at vi får noen liter ovenfra etter hvert!
De aller fleste plantene klarer seg bra, heldigvis....der bladene henger, hjelper vi til litt. 
Har noen bed som skinner best akkurat nå, og "sukkertøybedet" vårt er til å spise opp akkurat nå. Ei salig blanding av enkle og fylte prestekrager, petunia, sommerfloks, nicotiana i lime, hvitt og rosa, rufbeckia hirta, flere typer, aster Wartburgstein, eryngium planum (blå stikle) og sølvfarget cineraria, samt sedum Matrona. 
Prydgulrot har jeg fått sansen for, og jeg håper de setter frø. Sammen med melkeklokke (campanula lactifolia) er de gode ilag.

De fylte prestekragene har selskap med eryngium planum Paradise Jackpot. De kler hverandre godt.


Den spennende og lekre lilje nepalensis er på sitt fineste nå, den står i høstphloxbedet, der den blå phloxen, kanskje Blue Paradise, dominerer. På Portalen har endelig Helena Hybrida strekt seg over toppen. Den er vindslitt mot sjøen, men det syns ikke!
Ei revebjelle vil være med på bildet

Kjøpte lilja Pearl Stasey i fjor, og den var like lekker som jeg håpa på. Er så svak for den fargen, og den passer godt i lag med hvit phlox paniculata. 

Det er fint når plantene "står i stil" med hverandre, og den fine heben (fineste, syns jeg) har funnet veien ut fra Mopsen (kulefurua) og blomstrer like godt på begge sider av Mops.


Rosene taper seg fort i varmen, men klatrerosa Santana - som står ganske skrint på solsida av drivhuset - produsere klaser på 15 store blomster og knopper innimellom. helt utrolig.

 
En plante til slutt, som også produserer utrolig villig. Kjøpte fire pluggplanter  hos den lokale gartneren i Malmefjorden i vår. Disse ble omplantet og vokste fint. Tok et par stiklinger fra hver potte, satte i jorda og etter hvert var de blitt fine og store, klare for en runde til. Det resulterte i tre slike hengeampler pluss den som ble til overs og havna for seg selv...og trives med det. Du verden, for en voksevilje, er storfornøyd!

Nå har jeg rydda i bedene, klipt vissent, ordna et par små bed slik at jeg sannelig fikk plass til et par planter på vent. Hvis det ikke blir altfor ille vær framover, kan hagen vise seg fram på hagevandring neste uke. Kos dere i hagen, eller på verandaen, balkongen, hyttehagen.....


 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !