HØST - uungåelig og vakker

 Den kommer uansett, høsten - samme hvor mye vi tviholder på sommerminner og skyver mørketida foran oss. Hittil i høst, på tampen av første høstmåneden, kan vi bare erkjenne at det har vært mye vind og mye regn - for det meste. Av og til glimter det til med et par varme, rolige dager, som vi nyter i fulle drag. Som søndag som var, da var det ikke mange som satt inne - som kunne gå ut!


Mandag - da det også var deilig vær, var jeg rundt i hagen og tok bilder av planter som skulle stelles før vinteren. Klippes ned, kanskje bare stusses litt og kanskje bare la stå. Visne liljestilker klippes ned, og sannelig fant jeg flere lilijebillebarn på ei lilje som ennå var grønn. De er der ikke lenger....Disse bildene skal vises på hagelagets høstmøte i oktober, der spørsmål og svar blir den store underholdninga. Da kan det være greit å vise bilder også. Bjørg skal ta seg av klipping av busker, hekker etc. Og så blir det høstsuppe. Blir kjekt!


Både avis og epler denne morgenen


Er ferdig med det meste i hagen, men egentlig er det mange gjøremål ennå, og det er hyggelig å gå og pusle med rydding i kjøkkenhagen, rydde rundt drivhuset, inni drivhuset og luke vekk smågress og og annet ugress. Og plutselig en dag kommer frosten, og da kollapser liksom hele hagen. De store bladene til bronseblad blir liksom borte på et blunk. Avling i drivhus og i kjøkkenhagen, og på epletrærne ha vært gavmild mot oss, tytte-og blåbær har vi plukka, samt bringebær. Frosten i mai tok solbæra og ripsbuskene er bare barn ennå!


Noen staudeblader flammer opp med fine høstfarger en dag eller to- så er de borte...eller på vei tilbake til røttene. Og der de blir liggende, er de med på å beskytte andre vekster, blir til jord og har gjort sitt. Og jeg kan puste ut etter en nydelig sesong, mye rart vær og ei tøff tid i verden. Det er veldig godt å omgi seg med hage når tidene er alt annet enn normale. Måtte vi få en fin høst fortsatt, holde oss friske og glede oss til våren.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !