JUNIHAGEN...og det er veldig tørt!

Men hagen leverer, det er utrolig mye fint som blomstrer i alle bed, trass i tre uker uten regn! Det anbefales å vise måtehold med vanninga, så det blir mye bæring av vannkanner rundt omkring og opp og ned. Men det er super styrketrening,så man klager ikke! Legger ut masse bilder fra hagen i innledninga, sånn at dere ser at det er fargerikt i juni - og i juli kommer rosene! Det er ikke mulig å få vist alle plantene som skinner rundt omkring, men gjøre et lite utvalg. Det blir en del akeleier, her popper det opp de rareste kombinasjoner, de fleste har jeg ikke sådd i det hele tatt!
Den snåleste kom for noen år siden, og har vært trofast ennå. Kaller den bare Åsesin, for den er ikke å få kjøpt, tror jeg - setter ikke særlig med frø heller.

En akeleie jeg HAR sådd, og som kommer opp like fin hvert år, er den hviteste jeg vet om, med laange sporer. men navnet finner jeg ikke i mine papirer!
En annen med kjempelange sporer vet jeg heter a. chrysanta, kommer fint igjen hvert år.

En vanlig a. vulgaris med nydelig farge har slått seg sammen med en primula secundiflora, passer godt i lag.


En rufset variant som har oppstått her, og er blitt en lyseblå variant av Nora Barlow.
Og enda en variant som bare har dukket opp, med ballerinaskjørt.

Fant en helt spesiell akeleie bortgjemt i et bed, tørt og elendig. Men blomsten var nesten svart, mørkere enn på bildet. Det kom ingen frøstand, så jeg har gravd den forsiktig opp og skal prøve å få den til i potte. Håper den blir!

A. Magpai er også mørk, men har et fint, hvitt strutteskjørt i tillegg.

Ellers har meconopsis grandis vært fantastisk i år, og den blomstrer ennå. Syns den og ballblomen kler hverandre.
Saxifraga Southside Seedling kom med en stilk i år - med enormt mange blomster. Den er utrolig fin med de røde prikkene. 

Tilslutt tar jeg med incarnvilla mairei...tror jeg. Den er så lekker og eksotisk!

Jess - nå regner det, silregner uten at det blåser! Ønsker at det skal regne hele natta og i morgen. Det trengs så inderlig, har ikke sett så tørre plener og bed på lenge. All mulig glede over sol og varme, det nyter vi til fulle, men regne er viktig. Kanskje blåbæra klarer seg likevel. Tenker vi er tilbake i shortsen om et par dager, med struttende planter i alle bed.Ha en fin juli, vi gleder oss til familiebesøk.

Kommentarer

  1. Fantastisk å se så mange forskjellige akeleier. Bare så nydelig. Været holder fortsatt, så det er bare å nyte. Hilsen fra Liv

    SvarSlett
  2. Så utrolig mange fine og forskjellige akeleier du har, det er gøy når sortene krysser seg med hverandre og en oppdager nye. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!