SOL I TO DAGER...og mer skal det bli!

Nandine
Det er utrolig deilig at vi endelig har fått kjenne sola i ansiktet, og på ryggen der man sitter bøyd over bedene, og skjærer vekk restene etter fjorårets flotte blomstring. Du glemmer skumle tider vi aldri har opplevd før, og prater med deg sjøl og plantene som dukker opp og som blir flyttet på. Og fredagens tur til hagesenteret resulterte jo i diverse investeringer. To kubjeller, en sedum spathulifolium, par iberis, og en spennende nandina domestica"Obsessed" Himmelsk bambus ble med på lasset hjem. 




Malus Mari E


Syringa










Også en syringa pinnatifolia, lav (1-2m
med duftende hvite blomsterdusker og flikede blader. Kjøpte vårt første prydeple, har endelig fått gemalen til å godkjenne plassen det skal stå på. Treet heter malus purpurea Mari.  E-plante, altså norsk for norske forhold. Spennende! Disse tre bildene er lånt fra nettet.


Vi starta dagen med tur på Gulberget, og det er bestandig herlig, og med utrolig bra utsikt både innover og utover. Masse folk på Kyststien, og endel på fjellet, viktig å komme seg ut og holde seg frisk. 
Men vel hjemme ble det hagearbeid - i øvre del av hagen, ikke så synlig der :-)
Kverka en del skvalderkål i bakkant av bedet, greit nok - avfallet i restsøplet i en plastpose-viktig!
Det er mye som stikker hodene opp, og den nydelige mørke julerosa som jeg ikke husker navnet på, som tidlig i mars kom med fem stilker med knopp, klarte seg gjennom en storm-og regnfull periode...med EN stilk med blomst. Kanskje neste år? 













Jeg har en rar trollius riederianus 
+ et navn til, som blomstrer allerede i slutten av mars helt nede mellom bladene, og så fortsetter den å vokse når den er avblomstret. Artig skrue! 



Kjøpte meg en soldanella montana på et hagemøte i fjor, og den ser ut til å trives kjempegodt der den står. Kjempesøt liten vekst, dette!


I drivhuset vokser og trives alt fra grønnsaker til sommerblomster, og avleggere. Tok noen avleggere av cineraria Silver Dust, og de kommer fint. En flott kontrastplante, ser ut til å overvintre her. 














Avlegger av roser er alltid spennende, og rugosa Turbo er ei rose jeg håper vil vokse seg stor og fin etterhvert. To andre rosestiklinger aner jeg ikke hva er, må nok vente til de blomstrer. Har lånt et bilde fra nettet...går nok ei stund før den blir så stor og flott!

Tok opp jordskokkene her om dagen, og jeg ble gledelig overrasket over masse runde, fine knoller! Nå gleder vi oss til jordskokksupper(bl.a.)Nye plantes i morgen.


Hvitløken er i ruta, nå skal den pleies med gjødsel og stell til den er klar.
Det er mye som presser seg opp av jorda nå, og jeg ser fram til at bedene blir strigla og gjødsla og blir frodige og fine. Etter den historisk lange vårvinteren vi har hatt i år, håper jeg at mildvær og sol vil vare en god stund til. Og nordpå tiner det! God vår i hagen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!