VÅR I MARS?.....ikke akkurat...


Nei, med ei drøy uke igjen av den første vårmåneden - og en sjekk på yr, tyder på at vi får det like vindfullt og vått, med ørlite solgløtt og 4-7 grader....som vi har hatt det hittil i mars. Med unntak av søndagens soldag, som så inderlig varmet alle de som tok sjansen på å vandre ut i lyset, med god avstand til møtende trafikk, og med grillpølser og kaffe i sekken. 
Selv er jeg så hjertens glad fordi jeg har et drivhus å holde til i nå, der det spirer for fullt, både grønnsaker og sommerblomster og stauder og pelargonia og rosestiklinger, hortensia med lovende skudd og en blodbegerplante som har overvintret på fjerde året! Ellers har jeg gjort minimalt i hagen, den er så søkkvåt! I følge fjorårets logg, gjorde jeg ingenting i hagen før 2. april - det var ikke vær til noe hagearbeid ute! Har satt ut noen melkekartonger med gulrotfrø, og en boks med reddikfrø - blir nærmest et eksperiment. Vi får ihvertfall prøvd det!
Gikk en liten runde i hagen i dag, og det er da noen som hæres å stikke hodet opp. Den fine kuleprimulaen med de svarte knoppene og mørkeblåfiolette blomster er i farta, den mørk rosa av samme sort er ikke kommet så langt. Men en kvit viser farge - fine vårplanter!
Endelig, i solskinnet på søndag, åpnet denne lekre krokusen seg, ellers blir krokusene her i hagen, mishandla av vind og regn av og til.


Denne hvite, lave primulaen kommer alltid tidlig, og den bryr seg ikke om det er kaldt. Det gjør heller ikke kusymra, som blomstra allerede tidlig i februar. Den fikk litt juling, men kommer nå med nytt flor.

Erythronium dens canis, rosa hundetann, er også tidlig i sving, men det skal litt mer sol til før den bøyer kronbladene bakover og viser de fine støvbærerne.
Lyngbedet er veldig fint nå, hvit og rosa lyng i varierte "bladfarger" er noe med det enkleste du kan ha. De trenger av og til en klipp, men gjødsel og påfyll av jord er ikke nødvendig. De to Mopsene mine er runde og fine, og de får bare ei pinsering på skuddene i mai (tar bort halve skuddet)
Nå er det snart april, og er det noen måned som er ustabil, så er det nettopp april. I fjor var den iskald, frost i to uker om nettene, helt til de siste 10 dagene som ble sommervarme - før mai kom med frost og Sommeren kom ikke før 16. juni i følge mi bok.
Så hva det blir til denne våren, får vi bare vente på. I det lange landet vårt sover plantene i nord under to meter høye dyner, men den kommer fort - våren i der oppe - når den først kommer. Eller de hopper rett inn i sommeren. Ha det fint med planter i sør og vårsola overalt - når ho titter fram!Kommentarer

  1. Er vårlig i hagen din, men kaldt er det her også, frister ikke så mye å være ute. Vi får håpe det snur. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  2. Så herlig å se og lese innlegget ditt, Åse. Herlig at du kan vise frem at våren faktisk er på vei. Du som vi gleder oss. Hilsen fra Liv

    SvarSlett
  3. Bare innom her for at jeg hørte program på radio..flott å «reise» en tur til Bud igjen..en nydelig plass..og neste gang skal jeg finne din fine hage..høres ut som det er mye spennende du har..Jeg skal lese bloggen din nøye og kose meg videre..Hilsen fra Anne fra Østfold..

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !