PÅ TAMPEN AV HØSTEN....den var fin!

Faktisk så var oktober fin, selv om den var kaldere enn på veldig lenge - tror de sa 2005 i radioen. Masse fine soldager, ikke noe særlig vind, bortsett fra den 22., da slo han til med full storm et døgn. Men vi hadde fått forvarsel, så alt som kunne fly rundt var sikret, pellisene kom seg trygt inn i drivhuset. Så da var det bare  slå seg til ro i godstolen med diverse kosesysler, mens det durte og pøste rundt oss. Og så var det plutselig fint igjen!
Fargene i naturen har vært strålende, bare å nyte synet på tur rundt om.

En del blomster holder ut til frosten tar dem, og den som blomstrer aller lengst, er erodium manescavii, en tranehals som ennå blomstrer (siden juni). 

Kinesisk fjellrogn (sorbus koheneana) er en flott busk, og i år har den vært mer bærrik en noensinne. Dessverre liker ikke fuglene bærene, så nå er de bare lekker på bar kvist.


Spennende bær i rosa har den oppstammede sorbus reducta, egentlig krypende, og ganske lei til  sende ut underjordiske utløpere. Da er det ok at den er oppstamma!

Den vanlige rogna har jo hatt utrolig masse bær i år, asalen likeså. De er så flott å se på, med knallrøde bær på bare greiner. Den minste rogna hadde masse bær, en dag var den stappfull av sidensvans.Stormen tok bladene, og stær og sidensvans tok etterhvert all rognebæra. Kanskje de sparer asalbæra til senere?
Asal ved gravplassen



Rhod. kamchaticumer veldig fin i fargen i år, står godt til gentiana Sino-ornata og en brokbladet sedum.Også en lav geranium slo til med knallrøde blader.



Nå klarer hagen seg selv, sola går ned i utsikten vår, og vi håper at vi ikke får sne ennå...0m en måned, kanskje? Håper det blir bra for alle uansett - fram mot jul og solsnu i januar! 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!