EI STUND I DRIVHUSET.....mens sluddet pisker!

Det var sol - og vind da jeg gikk inn i det etterhvert overfylte drivhuset, deilig, tenkte jeg. Men så blei det "mørkt" og regnsluddet piska mot taket. Jeg hadde nok klær på til å jobbe ei stund, og det ble både prikling, hengefjøl og litt flytting hit og dit på plantene. Ikke alle behøver undervarme, som fioler, kosmos og lobelia, så en del av dem flyttes til kaldområdet. Siden vi har hatt en marsmåned med jevnt kaldt vær, masse vind og regn, så har krukkene tatt en del plass, de skal snart ut. Vi må da vel få litt varmere vær snart?
Fant ei bjørk med må grønne blader i skogen, så vi er på rett vei iallefall!

 

Var på gartneriet og kjøpte litt til påskekrukka som skal stå ut på terrassen - fikk så lyst på rosa nyanser, så søte små nelliker og tusenfryd blir bra. Plusser nok på med noen gule Tet a`Tet, siden det er påske, og en lyng.
Forelska meg i ei julerose Double Ellen White også - fint utvalg i juleroser i år!
Eide stauder på Askøy sender når de har tid, og derfra kom det helleborus HGC Ice `N Roses og Conny White med prikker, som kjæler med blodbegerplanta som begynner på sin fjerde sesong! Fikk også med en nydelig primula veris Syren, og en erica carnea Golden Starlet - limefarget/hvit. Har kjøpte flere planter, men de står ute - med akrylduk over. Barrotsplanter skal stå ute når de blir plantet, da utvikler de fortere røtter, har jeg lært. Har også ei blåbærbuske, bjørnebær uten pigger og en lav aronia som jeg har forhåpninger til.


Ellers så ser hortensiaene fine ut, tomatplantene er klare for større potter, agurkene vokser, persillen er frodig og fin og klar for større potter, og de andre småplantene trives godt selv om det er iskaldt ute. Tilogmed fikentreet har masse fruktstander.
Det som skal såes nå i april, er purre, grønnkål, squash, osv...håper kjøkkenhagen blir ferdig i tide.....og Yr lover ei uke uten nedbør og med sol og varmegrader! Og...nå hagler det ....igjen!!! God helg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !