ENNÅ ER DET FEBRUAR.....men våren er kommet til Bud!

I alle fall blomstrer det hagen. Temperaturen er opp til 10 grader, og det er  deilig å tenke på den fine tida vi går i møte. Selvfølgelig kan vi få både kuldegrader og sne ennå - det kan vi gjøre fint lite med.
Etter en periode met halsvondt og skikkelig hoste, er både gubben og jeg friske og i stand til å gå på tur igjen. 
Heldigvis var jeg ikke sengeliggende, så mellom soving, lesing, kryssord og TV og en kjapp handletur (god mat i små porsjoner) - fikk jeg tid til å vaske alle pottene, og begynne med såinga! Nå er jeg ferdig med blomster-såinga, unntatt blomkarse, ringblomster og erteblomster, samt grønnsaker. Purre og grønnkål  skal såes neste uke - de andre litt uti mars. 

Etter såing satte jeg pottene på vaskeromsgulvet med plastlokk over. Hver morgen tar jeg på meg brillene og sjekker pottene. Dusjer hver dag. De som har spirer, tar jeg opp og bærer ned i kjelleren der jeg har vekstlys på døgnet rundt.
Der har de det bra, får litt vann når de er tørre. Etterhvert som de får to nye blader, blir det prikling i hver sin potte - tomater og kosmos en og en, fioler og  noen andre - flere i hver potte. De får fortsatt stå en stund i kjelleren, men en vakker dag bæres de opp i drivhuset. Der har jeg lunk i vekstbenken, slik at de får dagslys og litt varme på beina.Fioler og lobelia spirer veldig villig, her tar jeg bare en "dusk" og setter i ny potte.
Fioler

Lobelia

Sånn har det fungert hos med i mange år, og det rare er at når jeg holder på slik, med jord og frø - så glemmer jeg sår hals og glemmer å hoste, det er bare god medisin!!

Ute blomstrer klosterklokker, gulskjerm, en enkel blåveis, lyng, sneklokker, tidligkrokus, to sorter juleroser, og Wanda-primula.
Det går fint å beskjære busker og trær nå, ellers har jeg is i magen - best å vente, erfaring teller. 
I vårt lange land opptrer våren veldig forskjellig, fra påskeliljer til djup sne - men uansett så er våren på vei. Krykkja er kommet til Bud også!
Godt å blogge litt om vår i februar 2019, håper det blir en fin hagesesong!

Kommentarer

 1. Hei Hageåse.
  Skal si det blomstrer hos deg. Og du er godt i gang med frøene. Med dette været og de fine temperaturene er det ikke lett å holde igjen. så jeg har begynt så smått. Godt å høre at det går bedre med deg.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Så langt det er kommet hos deg! Her er det foreløpig kun snøklokkene som spirer, men felre tulipaner er på vei, og krokus likeså! Det ser ut til å bli masse blomster, grønnsaker og urter hos deg også i år! Og så bra at hosten nesten er borte, og at du koser deg med små grønne spirer :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !