STILLE UTE....akkurat nå!

...men i morgen og tirsdag er det påan igjen, ifølge Yr. Ikke til å bli yr av, akkurat, men denne søndagen ble plutselig en solskinnsdag - der vi kunne ta oss en kaffepause ute. Vind fra sørøst er god vind, og det ble faktisk ei fin økt i hagen. Vi blir sikkert tilgitt at det er søndag, i disse tider må vi bare hive oss rundt når det er en pause i uværet.
Vasket faktisk vinduer i morges, de var så fulle av salt at det var helt disig å se ut, vintergardinene kom også på plass. Vi har også redd opp fire senger, for i morgen kommer Elin og Cathrine med Andre og Veslemøy på høstferie fra Haugesund til Bud. Det gleder vi oss masse til :-) Krysser fingre for et par solskinnsdager...
Hagen har klart seg bra i disse forblåste, våte ukene. Trærne ser miserable ut, nesten fri for løv. Ikke så mye lenger inn innover, er skogen nydelig gyllen og vakker, så hage på hauger er noe for seg selv. OG det aller meste har klart seg godt, så det kribler i skrotten når jeg tenker på våren og oppvåkningen! Det er hele tida noe som blomstrer. For eksempel de fineste jeg vet på senhøsten - høstsedum - oktoberbergknapp - sedum spectabile! Har tre vakre, ønsker meg den kvite også! Herbstfreude heter den som blir aller rødest. Elsies Gold med sine vakre brokete blader, og Matrona med sine røde stilker og lysrosa blomsterkroner. `


Blå blomster har jeg mange av i bedene, og ny av året er en lav sort agaphanthus, som ble kjøpt på Hagemessa i april. De har en nydelig farge, og at de er lave er bare bra! Geranium Buxton Blue kommer som den seneste av mine geraniumer, lekker tofarget blomst. Men høstgleden er ikke fulkommen før gentiana sino ornata - kinasøtene blomstrer. Nå har det vært så lite sol at de ikke har fått utfolde seg, men vi kan jo håpe. 
Geranium Buxton Blue
Agaphanthus, lav
Gentiana sino-ornata, kinasøte
Kinasøte - hvit form

Sølvtistelen - carlina acaulis simplex var ekstra kraftig i år, bier og humler elsker den!

Den lave syrinhortensiaen Little Lime ser ut til å ha etablert seg ved dammen, det er hyggelig. Er så betatt av disse lave hortensiaene, siden de fleste sortene blir for svære i min hage. Og den oppstamma rogna sorbus reducta, har beholdt alle sine rosa bær i styggeværet. Jippi :-)
Nå har jeg fjerna ugress, klipt og samla frø og satt løk og rydda i potter og satt inn det som skal i drivhuset. Gubben planlegger ny kjøkkenhage, og nå står jordskokkplantene i den ene av de gamle pallekarmene. Det blir  spennende å se hva vinteren har å by på! Håper den blir bra for oss alle!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !