2. APRIL - AKKURAT LIKE KALDT....og så kom sneen!

Ja, jeg vet at jeg ikke skal klage - noen har det myyye verre, de to, tre cm her er bare april! Jeg VET det, men våren er utrolig sein i år her ute ved havet. Den sneen som kom, blir jo til vann for plantene der nede i tela, har aldri opplevd at disse vakre vårvekstene virkelig gruer seg til å stikke opp hodene!


Har noen tidlige gule krokus, og ser fargen på diverse andre, men om krokus tommasinum klarer å sprette ut, vet jeg ikke. Men de er stilige i stram givakt også.Lyng og sneklokker kler hverandre, og som jeg har sagt før, lyngen trives veldig godt nå.
Helleborus atropurpurea pleier å stå full av blomster på denne tida, men nå har blomsterhodene såvidt våget seg over jordoverflata. 


I pottene med tulipaner, har en sort noen spennende blader. Mulig at det er papegøyetulipanene som stikker fram? 
Klosterklokkene, som vanligvis blomstrer mye tidligere, viser såvidt de vakre klokkene sine nå.

I drivhuset er det såpass kjølig om natta, at de aller fleste plantene har last på toppen. Tar av toppene om dagen, det vokser og spirer hver dag. Mannen min liker å bruke engangsmopp når han vasker sin del, det må han gjerne, særlig når boksene er ypperlig til plantepotter! Han lagde to hengehyller for noen år siden, de er veldig greie å supplere med.
I fjor kjøpte jeg meg en sibirkornell, syns den så bleik ut, nærmest beige grener til å begynne med. Hadde tenkt å klage, men så plutselig begynte greinene å bli rødere og rødere...nå kan jeg ikke klage, nei :-)
Ellers har jeg en glede i vente i april - i lag med seks gode venninner skal vi til Hagemessa på Lillestrøm. Drar med tog fra Åndalsnes  fredag 20., hjem 22. 
Får vel ikke handla så mye, akkurat, men vi har alltid ønska oss en tur dit - og nå blir det. Hvis ikke Lillestrøm blir stengt på grunn av flom....som i fjor!
Håper det blir plussgrader om natta snart, gjerne litt regn - og SÅ - full fart i hagen....ønske jeg meg. Nå skal jeg ut i drivhuset og så blomkarse og erteblomster! God april!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !