DET BLIR NOK SEIN VÅR....men man prikler, og stikker fingeren i jorda

....bare for å støte på tela en cm ned. Kan sammenligne med i fjor, siden jeg skriver hagedagbok, og da var det ikke noe tele på denne tida. Mange flere planter blomstret, og knoppene på busker og trær svulmet. Men jeg ser også at ifjor kom det et himla dårlig vær utover i mars, med 20 cm sne 18. mars. Så det er jo som forventa i denne tidlige vårmåneden. Fant bjørk med museører 26. mars, det blir nok ikke noen gjentagelse i år!
Mellom Bjørgen, Tande, Jansrud, Maren og Pedersens fall, blir det tid til litt priklerier i drivhuset - nå er fiolene pottet, likeså tomater og salvia, kjempeverbena og blodbeger. Og de står i kø, alle de andre :-)
Det er så godt å se disse lubne, fine frøplantene, som snart skal lyse opp i hagen. I kjelleren står rekker med frøbakker under vekstlys og venter på å få to blader til, så de kan flyttes ut i drivhuset. Har sterk mistanke om at det kommer til å bli veldig fullt der....
Tre fine rosestiklinger har fått større potte, en Louise Odiere, Schropshire Lad og Glory of Edzell, alltid spennende å stikke roser! 
Artig med nye farger på svibler, nå dufter stua deilig av lys gul og svak rosaorange svibler, et lekkert nytt bekjenskap!
Ute er det lyngen som viser lovende takter, det er så mange fine farger på skuddene, og det ser ut som om det blir masse lyngblomster i år!
Når (hvis) det nå blir litt varmere i lufta om dagen iallefall, skal vi ta ei skikkelig beskjærings-økt. Det er en del busker og trær som trenger litt tukting. Særlig to svære hyller, de skal halveres! Altfor tidlig å begynne å rydde i bedene, med den temperaturen som er nå, er det bare bra at "rasket" ligger og beskytter. Er veldig spent på om det er mye som har strøket med i denne kalde, sneløse vinteren. Det hadde gjort seg med et lite snedekke. Men jeg vet at det er veldig mange rundt om i landet som ikke er noe glad for dette snedekket. Utrolig mye noen plasser! Men vi satser på at det blir en varm vår i år, ha ei fin tid framover!

Kommentarer

  1. Ja, tele har det vært, men i dag tror jeg den minket litt! Uansett har vi hatt et utrolig flott vintervær, selv om det for plantenes del burde vært en snødyne over!
    Jeg har hatt et prosjekt i fjor, nemlig rosestiklinger. Og jammen fikk jeg røtter på et par, så dette gav mersmak!
    Svibler dufter fantastisk. Nå våres det etterhvert ute, og vi går en flott tid i møte!
    God påske til deg :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !