DEN GRØNNE VINTEREN...og den fortsetter i februar

Føler for å si noen ord om denne rare vinteren, som gir rekordmengder med sne rundt oss, som blåser til storms styrke på begge sider. Men vesle Bud og resten av kyststripa mellom Sunnmøre og Nordmøre, har vært forskånet for de store værene. Det har snedd så lite at vinteren bare varte ei uke, og den var fin så lenge den varte. Det vi har hatt mer av enn noen gang, er is. Tjukk, speilblank holke på alle sideveier, innkjørsler og kyststier, og til dels på hovedvegene! Har aldri brukt piggsko så lenge i ett. Selvfølgelig er det blitt strødd, men det er like skummelt for det, så pigger er en selvfølge. Nå som februar er helt ny og ubrukt, og ennå en vintermåned, så kan vi sikkert regne med flere besøk av kong Vinter. Foreløpig er det innmari fint vær, med de vakreste solnedganger inn i stua - stadig seinere på dagen, og stadig lenger mot høyre og storhavet. 
I fjor var temperaturen flere grader varmere i gjennomsnitt i januar, 26. jan var det pluss 12 grader - med lunsj på terrassen og telling av utsprungne blomster. 
I år er det bare julerosa (helleborus niger) som blomstrer - i fjor på samme tid blomstret gulskjerm, sneklokke, klosterklokke, lyng og et par primula i tillegg, og det var adskillig flere spirer å se.

I drivhuset ser pelargoniaene, både de store og stiklingene, fine og friske ut, de liker å stå der med littegrann varme i benken. Snart skal de få litt ny jord, ompotting og forsiktig trimming og gjødsling. Så skal jeg vaske potter og beger, plantefat og brett.


Har sådd blodbeger og noen stauder, og det er verbena bonadensis som har spirt hittil. Begynner ikke å så før ut i februar, så en runde i mars og de siste i april - blomstererter og blomkarse. Så da er jeg i gang med mitt plantekretsløp.
Har hatt gleden av å ha en flokk gråsisik på mateplassen i år, den er så stilig med den søte, røde kalotten
 Ser på nettet at mange er i full gang med masse såing, så man skaper sin egen måte å gjøre det på. Kjekt at så mange ønsker å så egne grønnsaker, og noen er ekstremt flinke til å høste hele året nesten. 
Nå har sola gått ned i havet og etterlater et vakkert himmelsyn i rødt og oransje over et nesten blikkstille hav. En fin dag - dagen i dag også...og imorgen er vi blitt lovet. Men jeg liker ikke at det blir kaldere, skulle hatt litt sne først. Lykke til med våren  - om litt!

Kommentarer

 1. Hej!

  Vilken fantastisk bild på solnedgången!

  Här har vi långt till vår ännu men det är som det skall vara, helt normalt. När avvikelserna blir för stora är det skäl att bli orolig.

  Gråsiskorna är trevliga fåglar, här kommer de oftast i flock när kylan biter i på riktigt. De hoppar omkring i fjolårets ogräs som säkert har goda frön till hungriga fåglar.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!