ENDELIG EN VINDSTILLE DAG...og vinteren nærmer seg!

Som det har blåst! Hvert eneste døgn - med regn og hagl i bøttevis. Det kom en haglskur i går - det haglet druestore hagl så det smalt i vinduene. glad jeg ikke var ute og gikk i den elingen. Det har vært litt hvitt på bakken, men den forsvinner med en gang. Vi kystboere må nok vente litt på snedekte marker, men fjellene er hvite og flotte litt lenger inn.Været er som skapt til innekos og peisvarme, akkurat sånn som førjulsvinteren skal være. Der sa jeg jul! Vi har jo vært innhylla i jul i over en måned snart, tradisjonen tro. Men nå begynner julelista å romstere i hodet, så snart er vi i gang med de gjøremål vi selv setter oss. 
Har rusla (blåst) innom hagen selvsagt, for å se om det er liv. En dag med sol og oppholdsvær (13. nov. for å være nøyaktig) fikk vi tatt ut varmkomposten, masse fin jord med mye mark. La et trillebårlass iblanda løv rundt rosene, matpakke til våren.Hvis da ikke svarttrosten sparker det utover i sin iherdige leting etter mark. Utrolig hvor effektivt den feier rundt med nebbet.


Det gleder meg å se at lyngen kommer til å bli flott til våren, masse knopper! Høstlyngen calluna Bonita er fin ilag med et par andre høstlynger, lyng er desidert en toppfavoritt! I lag med lave rhododendron.


Høstbergkappen Herbstfreude har skifta farge til dypere rosa, den er så flott om høsten og helt til frosten tar de. Gjorde et eller annet med kameraet mens jeg tok bilder, det ble et knallfint "kunstbilde"

I pallekarmene står diverse frøplanter og stauder til planteloppemarkedet i mai, samt noen jeg er spent på om de kommer til våren. Skal så noen frø til, de skal også ut i karmene. Så det gledes til våren :-) Av alle de flotte sommersolhattene, er det bare noen tøffe frøstander som står igjen. Desverre ikke frømodne, men stilige likevel.
Krukka med takløk har jeg gjemt under en stor busk, håper de holder seg til våren - er så lekker der de står! Ellers er det ikke mye som blomstrer nå, og det er like greit - faktisk litt godt med en pause i lukinga, mens vi lengter mot vår.
Flere steder i landet er det full vinter, og det er jo også helt som det skal. Håper på en skitur i ny og ne i vinter. God helg!

Kommentarer

  1. Kjekt at vi fortsatt kan være litt ute i hagen innimellom byger av vind og regn og sludd. Litt av noen haglkuler. Har vært litt vær her i Haugesund også. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !