DEN LA SEG IKKE, SNEEN......men nå vil jeg ha varme!!

Jada, i fjor på samme tid snedde det rikelig - og jada, jeg vet at april er lunefull og alt det der! Men i mitt over 30-årig hageliv her på haugen, er det første gang det har vært så kaldt at jeg ikke er ferdig med grovryddinga i alle bedene i slutten av april! Og, jada - det er ei uke igjen av april - og det er meldt tosifrede varmegrader - men den uka blir ganske travel...så kom mai du skjønne, milde!
Det var et hjertesukk, ble så deppa av alle snebildene på FB, fra akkurat nå, og fra  akkurat som i fjor. Derfor er det jo greit å se ut av vinduet og se at det sner, men den legger seg ikke. Bare svisjer over de stakkars, tøffe plantene som ikke har lyst til å vokse noe særlig i 3 grader pluss.


Altså - lyngen er utrolig fin, full av humler (ja, sola skinner av og til mellom bygene:) og gulskjermen er like fin som i februar. Primulaene de veldig tidlige, er nydelige, og popper opp overalt og skaper farger i alle bedene. Liljene titter opp, kubjellene likeså, og tulipanene står sprekkferdige. Noen blomstrer også.
Kuleprimula i mange fargenyanser, påskeliljer i utallige varianter, den blå lungeurten lyser godt opp - veldig fin som bunndekke!
Den fylte bekkeblomen er på vei, nydelige blomster.
Det kryr av spurv, pilfinker og bokfinken Knut rundt matetreet - har ikke hjerte til å slutte å fore, det er lite med insekter for tida.
Ellers tar jeg opp diverse hageprogram, som er hyggelig å se på når det regner og sner som verst- vanligvis er jeg ute i hagen når de blir sendt, så serieopptak er supert! 
Liker de norske, men de engelske er aller best - selv om de viser engelske forhold. Pussig - alle disse langsmale bakhagene. Det er så typisk engelsk, og de blir utrolig fine når proffene har vært der :-)
Nå stoler jeg på værmeldinga, som lover sol hele neste uke - gleder meg! Håper det gjelder for alle gode hagere rundt omkring. Det blir nok bedre i nord også - garantert! Ha ei fin uke med +10 grader+ :-)Kommentarer

 1. Så mye blomster som er komme hos deg allerede. Det var godt at disse ikke ble dekket av snø.

  SvarSlett
 2. Hei. Flotte bilder. Det snødde her også i går, men heldigvis la den seg ikke. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hyggelig at du er på blogg igjen. Det er deilig at det er vår, og at det er meldt varmere vær:-)
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !