VELKOMMEN INN I DRIVHUSET I DAG....uansett sne!

Ble "overraska" over sneværet i går, og ble like ergerlig som hvert år - når det samme skjer i mars, og gjerne i april :-) Men i år har vi hatt vårvær siden januar, så sneen var ekstra tung å få nå, når du vet at krokus og masse andre vårblomster ligger under og har det å som så. Det er meldt regn, så vi blir vel kvitt sneen etterhvert.


I dag har jeg prikla persille, nemesia og ei langspora akeleie, og det begynner å bli fullt i drivhuset. Det er en glede å komme inn der, lunt og godt, fullt av planter. 

På høyre side har jeg undervarme, og dit setter jeg alle planter jeg prikler, og det står noen potter med det som har stått ute i vinter. Jeg har så smått begynt å gjødsle litt, som oftest to uker etter prikling. På venstre side har jeg lagt planker, der har jeg de plantene som kan stå kaldere.

Ellers har jeg sådd flere sorter rudbeckia, sommerfloks, bidens, nicotiana, altea (stokkrose), malva, persille, nemesia, løvemunn, salvia, petunia og anisisop og diverse akeleier og noen stauder. Dette er planter som jeg liker, og som jeg vet trives her på haugen. Egentlig skulle jeg sådd fioler også, men krukkevekster kjøper jeg i år - når vi kommer hjem.
Tomatplantene (Sungold og Paola-ny sort) er blitt så store at de snart må pottes om. Det skjer som oftest to ganger før jeg planter dem i storbøttene. I år skal vi reise bort en periode i juni, så de skal i pensjon hos ei venninne.

Hadde en flott hengeverbena i fjor, og den satte jeg i drivhuset. I januar tok jeg stiklinger, og satte under vekstlyset i kjelleren. Nå er de frodige og fine, jeg har toppa dem, og gledes over at det går an å formere dem (og sikkert mange andre planter)

Blodbegrene, som er så populære, spirte fint tidlig i februar, sådde fem frø i hvert beger, da blir de frodige og fine. De er toppet, og skal de snart pottes om. Morplanten har overvintra i drivhuset, og nå spretter det fram nye skudd!

Kjøpte fire stauder hos Zimtrade, og de pleier å bli fine - en høsfloks, rudbeckia Godsturm, en asters Marie Ballard og en helenium Hot Lava. De skal få komme ut så snart sneen er borte, staudene trives best når de får vokse seg store ute.


Det "flyter" av plastbokser i drivhuset akkurat nå, jeg setter dem over plantene om kvelden for å skape litt lunere forhold - men de får lufte seg om dagen. 

Har en god del pelargonia her inne også, de er trimmet, gjødslet og i god vekst. Tre små rosebusker har også stått inne i vinter, de skyter fint - så det er bare å glede seg!
En bitteliten reddik har allerede dukket opp, skal få stå litt til :-)
Teller sju sjurer rundt matetreet nå, de mesker seg med meisebollene og skremmer spurvene - men de er nå vakre å se på. Ha ei fin uke, med spiring og snetining!Kommentarer

  1. Så kjekt å få komme på visitt Åse. ser du har kommet langt med mye av sådden din. Jeg har ikke flyttet ut noe av årets sådd enda, men må vel begynne snart. Det begynner å bli fullt inne på vaskerom og kjøkken. Ha en fin uke

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !