SOLSNU ....det er så bra!

Bra, fordi vi går mot lysere tider, og sola vil med ørsmå skritt bevege seg mot høyre  - mot storhavet. Der vil den etterhvert dyppe seg i havet - i Hustadvikas romslige omgivelser. Det er vi på andre sida av "spissen" av Bud som har ho (sola)om vinteren, men vi har faktisk ikke sett ho mer enn fire ganger hittil i desember. Men da er det til gjengjeld fargesprakende på himmelen når ho går ned bak Sunnmøre.
Det som er merkelig med denne desemberen, er at vi her ute ikke har sett snefilla. Ikke sne på bakken i det hele tatt - et par haglskurer og litt frost på bakken gjelds ikke. Egentlig så er det behagelig, jeg kan sykle hver dag - og med vårtemperatur på 10-14 grader trenger jeg ikke votter heller! Men det er så rart med den sneen, den og mørketida, sneen lyser opp, og er vakker der den ligger.
Sjøl for en Tromsøværing er det mørkt - eller kort dagslys her og, når skyan ligg og skjule de fjellan som har sne. I Tromsø er det blått ....men sannelig har dem hatt snefri, mørk desember, dem og. Men det er visst meldt noe kvitt i lufta.
Hagen - den har det jo bra forsåvidt...men jeg er litt engstelig når rosene står med lysegrønne skudd og klosterklokker og tidligkrokus er flere cm allerede. Det er jo mye vinter igjen på andre sida av 2016! Julestjernene (niger) gjør rette for navnet sitt, der se står og lyser i bedet, og tidligprimulaen er tidlig, ja!
Frø er bestilt, og pelargoniaene står fremdeles i drivhuset, så nå kan igrunnen 2017 komme jo før jo heller! God Jul og Godt Nyttår ønsker jeg alle hagevenner i hele landet, vi blogges neste år.


Kommentarer

  1. Så fint Åse. Håper krokusen holder seg "innadørs" en stund til! Snøen kommer nok...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !