ENDELIG - NY PC, klar for nye skriblerier om blomster og sånt!

Har ikke hatt lyst til å skrive og legge ut bilder, med den treige datamaskinen jeg har hatt en god stund. Nå har jeg kjøpt ny, og den er som om en  vakker, sjelden blomst har sprunget ut. Jesss - så flott den ble :-)
Siden sist har det blitt høst, og den første høststormen har herjet med trær og planter. Det er de som står ytterst som har det verst, og rogn, hyll og søtmisplene på haugen vår, ser ganske miserable ut. Brune blader, hengende, svarte blader og rognebær over hele tomta.
Men staudene har klart seg forbausende bra, tror nok disse trærne tar av for det verste. Men vi har et strete opp ene trappa, og der lå de fine prestekragene og alle rudbeckiaene (solhatt) helt sundpiska og flate over hele bedet . Bra jeg fikk tatt noen fine bilder mens de var på sitt fineste.
Disse solhattene er mine favoritter om høsten, de lyser virkelig opp, blomstrer lenge, og det hender at de kommer igjen. De er lette å så, og har mange fine varianter. Der vinden ikke har herja, kommer de til å blomstre lenge ennå.
Det har jo vært et variabelt høstvær hittil, men med gode temperaturer og solgløtt innimellom. Da har jeg benytta sjansen til bærplukking, 6 liter tyttebær rett oppi skogen, masse stikkelsbær - der noe blir til saft og noe til deilig"ostesyltetøy"blandet med pære og kokt med vaniljestang, limesaft og hel anis.
Masse blåbær plukka vi også, lenge siden det har vært så store mengder. Det ble 18 liter råsaft, og mye til brødskiva - tror fryseren begynner å bli full, gitt. Fryser all saft, da slipper jeg å koke flasker og ha i konservering.
Helenium Rauchtopas (solbrud) klarte seg godt i stormen, likeså de høye, festlige kulene til echinops Taplow Blue - en humlebille har lagt sin elsk på de, og humler er veldig glad i den også.


Har en livlig potentilla , visste at den var litt hengende. Men da den ble flytta, la seg over avblomstra floks og andre tidligblomstrende med sine knall oransje soler. Det ble skikkelig fint, selv om den kanskje fikk for mye Møllers tran :-)Tror den heter potentilla argorphylla leuceocroa - eller noe sånt. Har sikkert stokka bokstavene litt :-)


Noen clematiser er sene i blomst, det er i hvert fall denne, "Rooguchii"som sniker seg opp i den for lengst avblomstra rhdodendronen, og legger igjen noen store, lekre klokker som erstatning.
Ser at det er lenge siden jeg har skrevet og lagt ut hagebilder, har så mye fint å vise. Får ta dem når jeg har vært i Tromsø noen dager. Da blir det høstbesøk i Botanisk hage! God høst til alle hagevenner!
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!