ER IKKE SÅNN HOS MEG.....og tidlig utplanting

Nei, det er ikke sånn hos meg! Forstår ikke hvordan de klarer det, de med de vakre drivhusene med nydelige planter langs veggene, som vi ser bilder av på FB. Ikke et jordgrann på gulvet, ikke en jordsekk å se, ikke plastpotter i alle størrelser i små tårn rundt omkring, ikke potter fulle av små og store planter, ikke vannbøtte - ikke noe annet enn fint og lekkert. Hvor jobber dere med jord og planter, ska tru?


Hos meg er jeg like jordete og ulekker som drivhuset når jeg driver på - altså mener jeg at hender og bukse og trøye er preget av at jeg holder på med jord og potter og planter. jeg søler med jord, vannet skvetter på gulvet og planterester havner både her og der. Det som er fint hos meg, er alle de små vekstene som vokser seg store og fine. Flytter rundt på plantene hele tida, og merkelig nok får alt plass - med litt hjelp av et par pallekarmer. 
Men når plantene flytter ut - lufter og bærer ut og inn ei ukes tid - når tomat og agurk er på plass i sine store potter - da rydder jeg, feier golvet og setter ut det som skal vaskes. Da er det ryddig og fint i mitt lille drivhus - men fortsatt står det gjødsel, ei lita bøtte med skjellsand, diverse remedier og rene potter stua sammen under benken. 


Våren er jo for lengst på plass, og det vokser i alle bed! Har også planta ut mange stor, kraftige sommerblomster, et er tidlig. Før satte jeg aldri noe i jorda før 17. mai. Primulaene har vært i gang siden februar, og stadig kommer det nye sorter i blomst. Kjøpte en rosa, en rød og en gul fylt Ballerina-primula i fjor, men bare den lysegule overvintra. Den er til gjengjeld helt nydelig overstrødd med blomster.

En av favorittene mine, er den sterkt rosa storblomstrede "vetikkehvaheter" - primulaen som blomstrer tidlig og lenge. Den stråler der den står!
Rhododendronene begynner etterhvert å blomstre, og aller tidligst ute er R. pemakoense patulum (intet mindre:) Den har jeg hatt i mange år, men knapt sett den blomstre fordi knoppene alltid fryser. Derfor var jeg føre var denne gangen, og la agrylduk over i hele kuldeperioden tidligere i vår. Og det hjalp, nå har den blomstret i to uker! Ikke alle knoppene, men rikelig til å kunne beundre de store blekrosa blomstene. Fin :-)40 fiken oppunder taket vokser seg større dag for dag. Nå ønsker både dem og jeg mange fine dager...sånne de har søraførr og innaførr. Ikke nordavind som her utaførr. Tror de fleste har fått smak av vår nå, ønsker alle hagere en riktig fin utendørstilværelse. I morgen skal gubben sette poteter :-)

Kommentarer

  1. Vet du Åse, jeg er helt enig med deg. Det blir ofte mye søl med vann og jord når jeg arbeider i drivhuset. Og akkurat nå er det så stappende fullt der inne at det nesten ikke er plass til meg selv der inne. Jeg har også lagt merke til at mange har det svært ryddig i drivhusene sine. men jeg må innrømme at jeg jukser litt. jeg har et "drivhus" som bare brukes til utestue. Du har forresten utrolig mange flotte planter på gang. Lykke til med dem.

    SvarSlett
  2. Bare sjarmerende, det! Drivhuset er jo en arbeidsplass, ikke et lysthus!
    Ønsker meg et drivhus jeg også.......
    Ønsker deg ei flott pinsehelg!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !