MENS DET ENNÅ ER VINTER......litt av og på

Ikke tvil om at vi har vinter ennå, denne siste dagen i januar. Tor har passert og etterlot et par dager med sludd på tvers. På veiene er det nifst glatt, vi bråsnudde i oppkjørselen i dag da vi skulle gå Kyststien. På med piggene!
Og vi kan sikkert vente på flere vintre før vi kan kalle det vår. Helt greit, og det beste med slikt grått, langvarig gråvær er at sola står så mye høyere på himmelen enn sist du så ho.
Februar er bare denne dagen unna, og nå begynner det å krible i såfoten eller såhanda eller hva det når er som gjør at tankene dreier seg om de små sorte som ligger klar i poser. Altfor mange poser! Har sådd 24 potter med staudefrø, som står ut, og blodbeger - som de treiginger de er, trenger tidlig såing.

Såing av lobelia



Ser at mange har begynt å så sommerblomster allerede, og alle har sin sårytme. Min begynner som sagt snart, sånn rundt tiende februar. Da sår jeg tomat, fioler, kantlobelia og petunia, og setter dem på vaskeromsgulvet. Mens disse står og lurer på om de skal stikke hodet frem - må jeg sette på varmen i drivhuset, slik at jeg kan pusse og stelle pelargoniene og sette dem i det oppvarma drivhuset - slik at jeg kan sette de små nyspirte ned i kjelleren der pellisene sto. 





Etter hvert blir det sådd flere og flere sorter, som forhåpentlig spirer og spirer. De bæres så ned til de andre, og de trives godt under konstant vekstlys og kalde omgivelser. Når det så lir litt uti mars, er det tid for prikling - og så ut i drivhuset, der pellisene nå er flyttet til den andre sida i drivhuset, der det ikke er undervarme. Mens de prikla små fyller opp den lune plassen. I denne perioden vasker jeg potter og begere også, med godt grønnsåpevann. Det er en jobb, ja - men er så kjekt med stabler av rene potter i alle størrelser klar til en ny runde :-)

 

















Det er kjekt å være i gang med litt skriverier, etter en pause som har inneholdt jul og nyttår, Vestlandsbesøk og storm, sol og regn. Holder på med et stort bilde som skal henge på Lundhaugen omsorgsenter, det må jeg gjøre meg flid med. Kanskje jeg skal sitt og se på det en gang....håper det blir lenge til. Har altfor mye å gjøre i hagen til å sette meg ned for godt. Og godt er det! Ellers bruker jeg litt tid på a glane på alle småfuglene som svermer rundt matetreet. De er telt, og ser ut til å trives hos oss. La det bli en fin vår for oss hagere!

Kommentarer

 1. Kyststien har jeg også vandret på, en gang vi var innom med båt! Og den er laaaang :) Så herlig å være i gang med såing, en tjuvstart på våren som korter ned siste krampetrekning av Kong Vinter! Jeg ser du har mye å henge fingrene i :)
  Kos deg i drivhuset Åse!

  SvarSlett
 2. Hey keep posting such good and meaningful articles.
  _____________
  ladies hand tattoo

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!