ØNSKER EN GOD JUL ..med isroser og snøengler!

Men sannelig var det ikke speilglatt på gangveien og på parkeringsplassen da jeg gikk tur i dag! Her må man se hvor man setter føttene! Heldigvis var det ikke glatt på stien, så det ble en frisk, rask tur i rolig vær. Ikke mulig å tenke seg at det er midten av desember, tenkte jeg mens jeg vandret mellom furu, gran og bjørkelegg! Men heldigvis fikk jeg deilig julefølelse under den fine adventskonserten i kirka i ettermiddag. Korps og fire kor framførte den ene vakre julesangen etter den andre for ei stappfull kirke. Veldig god julefølelse!

Tenkte egentlig at jeg hadde blogget fra meg dette året, men jeg må bare ønske alle de som titter innom og leser det jeg skriver, og levner gode kommentarer ei god og fredelig jul med hageblader og hageplaner ved godstolen! 
Egentlig har vi hatt vinter - i november, i tre dager. 4.dagen var alt borte. Fint mens det varer!


Vi reiser til barn og barnebarn og feirer både jul og nyttår, og det gleder vi oss veldig til :-) Derfor blir det ikke så mange juleforberedelser. Men to hvite julestjerner har stått og lys opp i hele adventstida, og fiolette lys høre med. Årets juleengel er innkjøpt, og noen nisser må alltid fram - uansett! Disse to englene er de fineste englene vi har, de står alltid i vinduet ved spisebordet. Nissene heter Stubbe og Bjørk - det er akkurat det de er:-)

Har bakt Sarah Bernard i langpanne i dag - veldig smart - og "avkappene" smakte utrolig godt til kaffen etter kirkekonserten :-) Både gubben og jeg er veldig glad i julekaker, så tre favoritter måtte jeg ha i glassene: havreflarn, pepperkaker og nøtteknuter. Og lefser og hvetekake til fryseren - ble nå litt juleforberedelse lell :-)

Hagen har vært fryktelig våt i lang tid, men jeg håper vannet renner mest mulig vekk før det kommer frost, slik at plantene ikke blir stående i frosset vann. Ser snurten av løker og knoller (nytter ikke å true dem) og hasselraklene er faktisk i blomst i skogen! En boks på vaskerommet står stappfull av frø, og staudefrøene skriker etter å komme i jord og UT. Men vil jo helst ha frost og sne først.
Småfuglene - for det meste en svær flokk med spurver, koser seg med maten jeg legger ut.....skulle bare hatt noe som skremte sjura og kråka! De mesker seg med brødmaten, og da tør ikke de små nærme seg. Tror jeg kakker hull i vinduet snart!
Ønsker alle hagevenner ei riktig god jul og godt nytt år med mange muligheter og herlige hageopplevelser.

Kommentarer

  1. This was a really great read, appreciation for taking the time to put it together! Touched on some very good...
    _____________
    ladies hand tattoo

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !