DEFINITIVT HØST......men du verden som det blomstrer!

Kjørte fra Åndalsnes i dag, etter ei helg i lag med hagelag fra hele fylket, og årets representasjonsmøte. Veldig kjekt å komme sammen, diskutere og dele erfaringer, spise god mat og få ei trivelig hagevandring til slutt. Ingunns hage i Isfjorden bugnet av høstfloks og georginer pluss masse annet, ei fin avslutning på ei hyggelig helg. Det var på veien hjem at vi kunne se at den frodige vegetasjonen langs veien så absolutt var i ferd med å skifte farge. Svære hengebjørker var helt spraglete i gult og grønt, og særlig bjørketrærne bar preg av tida vi går inn i.
I egen hage er det masse fint som blomstrer ennå, og med litt godvilje fra værgudene, kan det bli blomstring lenge ennå. I morgen må jeg ta meg en runde i lag med en nydelig, skinnende hvit floks som jeg var så heldig å vinne. Vi skal nok bli enig om vokseplass! Ole Jonny fra Spjelkavik, en av våre fremste rhododendron-eksperter, vår på møtet og fortalte om samlerturer i Kina...og han hadde en god del med seg for salg! Det er noe vi liker! Kjøpte meg en rosa azalea...og den må også få seg en plass.
Vi har hatt masse glede av blomstringen til ei rose som jeg nok tok med meg fra et annet land med litt dårlig samvittighet. Men de sa den var sertifisert, så da så! Den heter Marsch rett og slett, og er aldeles enkel og nydelig! Fem cm store, frisk rosa blomster, med litt hvitt inni og gul knapp - og med ei nydelig duft! Er virkelig glad for den!Og jeg er glad for høstbergknapp Herbstfreude også, for den er så full av nektar at humlene spiser til de sovner i matfatet. Det tok lang tid i år før den blomstret, og de siste dagers finvær lokket fram både humler og gammafly.
Men det er stadig like lite sommerfugler.
Sølvtistelen er også sein i år, men er full av humler når den åpner seg i godværet.


Jeg trodde ikke at lilja Speciosum Rubra skulle åpne seg denne høsten, men plutselig spratt den ut med sine første, tøffe blomster. Håper at den overlever vinteren, og vokser seg høy og sterk neste år!Har hatt litt problem med å få montbretia til å vokse i hagen, men nå står både "Prinsess" og "Emily Mc Kenzie" og stråler. Veldig fine høstplanter! O, vinter vær god mot dem :-)
På terrassen er hengeplantene fine ennå, og den fineste er nok hengepelargoniaen Gen Lollipop "Purple Nova". Håper det går bra å overvintre den. Pelargoniaene blomstrer så fint ennå, håper de klarer seg mens jeg er i Tromsø første uka i oktober. Får be gubben legge agrylduk over om kvelden, hvis det skulle bli veldig kjølig.

Håper på mange lune dager ennå, ha ei solrik uke!

Kommentarer

  1. Så mye frodig og flott blomstring hos deg fortsatt! Herlige pelargonium. Det er virkelig inspirerende å komme sammen med andre, helt enig!!

    SvarSlett
  2. Så kjekt å møte andre hageglade, dele erfaringer, få inspirasjon og noen nye godsaker med seg hjem:) Det blomstrer så rikt hos deg fremdeles. Bare å nyte. Vi fikk belønningen sent, men godt i år:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!