DET VAR FINT VÆR I GÅR.....og i dag vannes det fra oven

....egentlig helt greit, for jeg planta ut og bytta om på masse planter....i går - da det var en dag med opphold, sol og brukbar temp. Men hadde på ulltrøye uten at det var plagsomt! Spiste måltidene ute, og hadde det utmerket!
I dag er det altså regn, men så blikkstille at det er nesten skummelt - ikke et blad rører seg. Gubben - selverklært stubb-bryter, har iført seg regntøy og basker med ei gammel korsvedbusk som ikke lenger er fin. Så - istedenfor et lite forminska bed i forkant av treet, har jeg nå fått et nytt bed å plante i. Men der skal det bli duk, spirea av tøffeste sort og grus! Basta!
Uka i i italienske fjell sitter i fremdeles, og gleden over alle blomstene vil alltid være der. Bare det å se clematis vitalba i sitt rette element, var så gøy :-)


Det var fint i hagen da vi kom hjem, naturens eget vanningsanlegg sørga for det. I tillegg hadde vi god hjelp av Bjørg med vanning av tomater og agurk og litt til. Steinbedet er utrolig fint og fargerikt nå. Penstemon rupicola har aldri vært så fin der den står i lag med søte, lille saxifraga cuneifolia (tror jeg).
Liten og søt er også veronica schmidtiana, sprer seg utover litt etter litt, fin å ha i et steinbed. Oså kom den i to farger!


Der vokser også en lekker, limefarget timian som jeg ikke vet navnet på.
Favorittblåklokka mi blomstrer også så fint nå, den heter campanula saxifraga.
Blått ja, den fargen er manges favoritt - og det er ikke så rart!

Sådde gentiana acaulis for flere år siden, og har drevet og flytta den hit og dit - ville ikke trives. Men til slutt fant en bitteliten plante seg til rette, og takket med en blomst som var større enn seg selv :-) Verdt å vente på :-)


Har mange fine lave rhododendron, og en som liker seg i steinbedet er en som heter - tror jeg igjen - Giga.

Verdt å vente på er også alle plantene som etterhvert springer ut når de første takker for seg. Blomstringa pleier å vare til frosten kommer - og kommer ikke frosten, så vare blomstringa enda lenger. Men nå vil vi ha sommer først - masse sommer!




Kommentarer

  1. Så koselig å lese om hagen din, mange fine planter. Ja, vanningshjelp fra oven har vi her i Haugesund også.
    Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

    SvarSlett
  2. Takk for gode plantetips da du var på Kolnes i mai :) Det ble så fint :) Nå er det et litt større prosjekt som står for tur, planter i skråningen på hytta... der det og kan komme sauer av og til...Jeg fikk et tips om å legge stein i skråningen, slik at det skulle være litt mindre framkommelig for sauene? Henter inspirasjon mens jeg er på nattevakt :) Cathrine

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !