Å LUKE MED VOTTAN PÅ.....nesten i alle fall!

Hadde på meg to lag med klær oppe og nede da jeg skulle klippe noen busker i går  - og hagehansker. Klarte å frisere kaprifolien og klematisen ved lysthuset, men da var jeg helt gjennomblåst av sørvestkulingen. 
Da vi kom hjem fra 10 dager i Haugesund, hadde jo hagen forandret seg en god del, men sommerblomstene, som jeg bare måtte plante ut - sto nesten som da de ble tvunget ned i jorda! Og jeg forstår dem godt, fra et godt liv i drivhuset hver kveld, til iskald, våt utejord...det er ikke greit i det hele tatt! Men de kommer seg nok, må bare ha litt varme først. Skal legge ut et bilde når vi kommer hjem!

Den varmen ser det ut til at vi må vente lenge på, og nå er nesten hele mai gått, med stort sett kalde, våte dager. Skal faktisk reise bort igjen - denne gangen til varme Italia, i 10 dager. Håper iallefall at det er varmere dit vi skal! 
Derfor hadde det vært fint med oppholdsvær, den uka som kommer, har så mye å rydde og stelle ennå - please :-)

Når jeg ser på dambedet fra forrige blogginnlegg, så har det jo forandret seg mye mens vi var borte. 


Rhod. Cunningham White har aldri vært så vakker som nå! En fordel har kaldværet, blomstringa varer mye lenger.


Min favoritt blant de små rhododendronene er Carmen. Nå har den formet seg til et hjerte - helt nydelig er den! Alle de lave rhod.er flotte, de bryr seg ikke om kaldværet. 
Har jo satsa på planter som liker kaldt, fuktig vær - som pulsatilla, trollius, astrantia, primula, meconopsis osv., og de vokser uansett :-)Pulsatilla zimmermanni slo til for fullt i år, med store kraftige blomster, og en skjønne blå farge. 

Kjøpte en primula hos Eli Marie i fjor, og takk for den! Så lekker og blomsterrik - med en egentlig ubeskrivelig farge + at den er fylt!
Kjøpte - blant mye annet fint på Hageland Spanne på Kolnes - en geum med lekker farge: Beech house Apriciot, navnet står godt til denne lekkerbiskenen!
Kunne virkelig gått meg vill i gartneriet, også hos Eide Stauder på Askøy....men jeg klarer faktisk å være ganske nøktern - fornøyd med meg der :-) Skal på forresten på hagetur til Sverige i slutten av juni........
I drivhuset er de første tomatene på gang, og den første fikenen er spist. Agurklantene står med små "barn" og det blomstrer fint i amplene...som ikke slipper ut før det blir varmere. Lover! Så det meste er "på stell" likevel. Ønsker dere alle sol ute og sol inne!


Kommentarer

  1. Så mye fint du har. Her er det også ganske så kaldt enda og med et begrenset planteutvalg er det stort sett bare tulipaner og kubjelle som blomstrer. Rhod. Cunningham White var jo lekker. Fant den hos en lokal forhandler så nå står den på kjøpelisten min.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !