AV OG PÅ-VÅR.....men det er museører på bjørka!

Har sendt avgårde feriegjestene, tidlig i morges, og var litt engstelig fordi det var pluss to grader, og veldig lav snegrense! De møtte sneen allerede i Elnesvågen, men heldigvis var det bedre forhold på andre sida av fjorden, og bare veier over Ørskogfjellet. Så får vi bare krysse fingre for resten av turen - det er langt fra Bud til Haugesund! Heldigvis har vi hatt en kjempefin påske, med skitur, fjelltur, jogging og gåing, eggeleting og god mat. 
Har ikke vært så mye i drivhuset i disse dagene - men etterat vi hadde spist en tidlig frokost i dag, tok jeg meg ei skikkelig økt i det lune rommet - mens regnet trommet på taket. Potta om tomatene, de er blitt 20 cm store, og trengte sårt større potter. Prikla også diverse stauder og sommerblomster - så nå er det samme nøda som året før...og årene før der igjen! Enda jeg syns jeg var litt mer nøktern i år.....
Ute popper det opp løkvekster av alle slag, og min absolutte favorittvårløk er uten tvil chionodoxia sardensis - den er bare så utrolig blå og lekker, villig og lettstelt! Renner som ei lita elv langs ei bergskorte, og trives egentlig overalt. Sprer seg passe.









Krokusene fins i utallige variasjoner, og den store hvite Jeanne de Arch er utrolig lekker. Pickwick med sitt stripete utseende er ikke mindre fin.








Kuleprimula er en fargerik og lettstelt vårplante, som er en glede å ha i hagen. Den sår seg også, denne har plassert seg mellom to steiner - men stor og kraftig er den - så den krever ikke mye...kanskje bare at det er fuktig jord. Noe som ikke er vannskelig nå for tida!


Denne søte primulaen er navnløs for tida, kommer ikke på hva den heter! Men den blomstrer altså nesten hele året, ser så sart ut - men er en Tromsøtøffing. Tror jeg kjøpte den der oppe.

Ser at flere og flere stauder stikker hodene opp av den våte, kalde jorda . og det gleder meg at jeg klarer å finne fram til planter som liker seg her på haugen. Man får en viss peiling på hvilke planter som går hvor, så kan jeg heller beundre de jeg ikke får til hos andre. Voksevilkårene er så forskjellige fra sted til sted - men ser at det som vokser i Botanisk hage i Tromsø, er fint hos meg....Men jeg har så inderlig lyst å prøve en magnolia av den hardføre sorten - må få satt opp gjerdet først! Og så har jeg kjøpt en cypripedium (fruesko) Frydes!
Jord under neglene til hele folket - det får bli et vårønske! 

Kommentarer

  1. Kjenner oss igjen når det gjelder frø, og det å skulle være mer nøktern iår.
    Nå, som ting må prikles, merkes det dessverre godt...
    Det blir ganske trangt etterhvert.
    Nyt hagelivet :-))

    SvarSlett
  2. hei :)
    det blir liksom alltid fult uansett om en prøver å begrense seg. men det er jo så gøy !! :)
    Kan desverre ikke hjelpe deg med navnet på den hvite primulaen.
    den lilla kule primulaen har jeg også, og den sprer seg godt her hos meg i vestfold også ;)
    god vår til deg :)
    klem :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!