Å REISE FRA SINE SMÅ....mens det blåser hardt på haugen!

....altså - det å reise bort ei uke med stappfullt drivhus, der det står ei salig blanding av store og bittesmå sommerblomster, tomatplanter som skriker etter enda større potte, og ørtiførti pelargoniaer som lengter ut i sola som ikke viser antydning til å skinne! Det er ikke lett - men de er i gode hender hos mi kjære venninne, så det går nok bra! Verre er det utendørs, der vinden herjer, og skal visstnok bli sterkere i natt. Har noen fine, langtkommende klematiser på feil vegg, og de kan få mer juling enn godt er, og det er dritsynd! Har aldri hatt så fine klematisplanter før. Og feil vegg, er den eneste veggen jeg kan ha klematis på! Så vi får bare håpe det beste.
De fine nyutsprungne påskeliljene med hvite kronblader og rød trompet er også utsatt, men det er ikke caltha palustris plena, fylt bekkeblom! Den ligger lunt ned mot steinene ved dammen, og har noen helskjønne blomster - og masse blomster, alltid!


I bedet ved dammen står et lite dvergkirsebærtre med krokete greiner og lav vekst, har stått der i flere år, og passer perfekt hos oss! Det heter prunus incisa- Kono-no-mai :-)
Den ene finværsdagen som plutselig dukka opp på søndag, fikk tidligtulipanen Concerto til å utfolde seg i all sin sjarm, virkelig en flott tulipan så tidlig! Ikke spist av rådyr heller - flaks?



Primula, av den lave, tidlige sorten (juliae?) er super til kanting av bed, og den fins i lekre rosa/lilla farger - veldig trivelig å ha i bedet.

Har en tidlig primula med bitte-bitte små blader når den blomstrer, bladene blir større senere - vet ikke hva den heter, det irriterer meg litt :-). Har hatt den i hagen i alle år.

En annen plante som jeg er veldig glad i på denne tida, er pulmonaria. Har mange sorter, men fineste blomster har Blue Ensign! Bladverket er også nydelig mørkegrønt.

Gleder meg til å komme hjem til hagen igjen, det første jeg da gjør, er å gå en runde for å se. Det skjer så mye i en hage på denne tida - en fryd å følge med!
Kos dere med det som vokser dag for dag!

Kommentarer

  1. Håper det går bra! Bekkeblommen var utrolig stilig

    SvarSlett
  2. Godt med en god venninne ! Tror nok ikke jeg hadde greid å reise bort på denne tida, må liksom ha med meg alt som skjer, elsker våren!
    Fine bilder av vår-blomster. Primula er en flott plante!
    Nyt uka som kommer :-))

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!