VÅR - AKKURAT NÅ....holder igjen litt til

Se hva jeg fant i Grønndalen i dag, vakreste kusymra - symbolet på vår her ute i havgapet. Vi har tro på våren akkurat nå, med strålende sol og spirende vårblomster. Men jeg har is i magen, glemmer ikke mars 2012. Da var det ikke en krokus å se, og telen forsvant ikke før langt uti mai. Men nå kan vi nyte både krokus og sneklokker, klosterklokker, juleroser og blåveis, og det er jo bare så deilig!
Den røde julerosa fikk stå i fred for rådyret som stussa krokus og tulipaner tidligere i måneden, da tok den også den kvite julerosa. det er ergerlig, men det kommer tulipaner, lell.
Det er en måned siden jeg skrev noe her, og vi har fått all den nedbøren vi ikke fikk i fjor på den tida. Det betyr at jorda er søkk våt, og det er heller ikke så bra, men det ser ut som det meste kommer opp. En av de aller tidligste ikke-løkvekstene ved siden av julerosene, er fine grønngule haquetica epipocta. Har ikke klart å finne ut om den har norsk navn. Men uansett, så er den veldig søt! Og sår seg villig!

Her på haugen trives forskjellige lyngsorter godt, og disse to har igrunnen blomstret siden i høst. Trivelige planter, som sprer seg akkurat passe.


For ei uke siden sprang den første våririsen ut, den er et lite mirakel å se til. Har også en lysere blå og en fiolett, en stor glede å ha i bedet!
I drivhuset begynner det å bli fullt, pelargoniaene spretter, og frøpottene som har stått ute, får små grønne skudd. Det er spennende å følge med hver dag! I taket er fikenfruktene i vekst allerede, ca. 20 henger på fra i fjor :-)


Persille og rosmarin og flatbladet persille har overvintra i drivhuset. Regner med at persillene vil begynne å blomstre, men fint å bruke ennå :-)
At utsprungne krokus er fine, vet vi alle - men de er også lekre før de spretter ut. Disse tok jeg bilde av før rådyret stussa dem!

Nyt finværet - vi vil ha det lenge! God hagevår til alle!
 

Kommentarer

  1. Koselig vårbilder! Haquetica epipocta heter Gulskjerm på norsk. Den er veldig fin.

    :-)

    SvarSlett
  2. Våren er den fineste tiden på året! Så herlige vårbilder hos deg, det ser ut til at det er kommet lenger der enn her!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !