NOK EN GRØNN VINTER? ......men nå kribler det uansett!

I fingrene, ja - etter å begynne å så, potte om pelliser, rydde bed og glede seg over solvarme og grovær.  Men så er det bare januar ennå, sola ser vi knapt, det regner og blåser - og sneen, den lander i Setesdal! Kunne godt vært bedre fordelt over landet, slik at vi også fikk oppleve litt skiføre og snedekke på utefrøene. Joda, har sådd - noenogtjue forskjellige stauder som liker å ha det kaldt ei stund, og da hadde det vært så fint med et dekke over pottene.

Skal så blodbeger også før det blir februar.Det er nok mange som allerede har småplanter av dem på gang. Ser at krokusen spretter opp her og der, klosterklokker og perleblomster er på vei, og julerosa er spist av rådyrene, de streifer av og til over haugen. Men hadde lenge gleden av blomstringa, så det er ikke så mye å ergre seg over.
Ei uke til gipsen skal av, det skal bli deilig. Har gått fint, tror jeg, da - nå blir det opptrening, muskler forsvinner fort. 
Februar er en måned jeg gleder meg til! I løpet av den måneden, har jeg sådd en god del, vasket krukker og pottet om pelargonia og fuchsia, og satt plantene ut i drivhuset på varmebenken. Da er det vår for meg, krykkjene kommer tilbake og dagene er blitt lengere og sola høyere. Når naturen får litt sne på seg, forandres den til rare "skapninger" med spennende former - ikke bare en skarve busk i vannkanten.

 


Ute i hagen er det fuglene som skaper liv, tre svarttrostpar tror de eier fuglemattreet, men må finne seg i å dele med en god del andre bevingede skapninger. Tar seg ofte et bad i dammen. Savner flaggspetten, den har ikke vist seg ennå.

På bordet står vårens absolutt første kjennetegn.....ut med jula -og vips - på med primula! 
Kjøpte meg ny vannkanne, og den måtte bli like vårgrønn som pelargonia stiklingene


Kjekt å blogge litt igjen, blir vel mer etterhvert som våren skrider fram. Ha ei fin uke i sne eller i grønne bed :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !