FIKEN TIL FROKOST......og snart er det Åpen hage-tid

Deilige, søte fiken, ja - og noen gule og røde tomater, en agurk - to, tre små neper og en neve solbær. Sånn cirka - etter en morgensveip i hagen og drivhuset. Aldri en dag uten denne morgenturen, da må det regne fælt!
Det er bare rødbetene som ikke vil vokse - fine blader, god avstand, gjødsel og vann.....kanskje litt lite vann? Vet ikke, men neste år blir siste forsøk - har jo fått dem til før, jo!

Den før nevnte fikenen vokser på et lite "tre" i drivhuset. Det når helt oppunder taket (ganske høyt under taket) og fiknene henger over hodet mitt. Treet får ikke vann, ikke gjødsel, har stått der i frost og solsteik - og enda får vi de søteste, myke fruktene å kose oss med! Fantastisk vekst!Å komme hjem etter ferie er bestandig spennende. Min kjære vannehjelp sleit seg nesten ut denne gangen. Hvem hadde vel regna med ei uke tropesommer i Bud - i juli? Men alt var tatt vel hånd om, ingen planter hang med hodet. Det som trengtes, var ei uke med nedklipping av visne deler, frøkapsler og en god del ugress. Rosene, særlig prestegårdsrosene og flere andre buskroser hadde fått brune, visne klumper istedenfor blomster som mister kronbladene naturlig. Tror det må være en kombinasjon av høy fuktighet og heten som ble. Jeg liker at busker og roser og planter ser pene og ryddige ut, så det er en stor jobb å klippe vekk alt det brune. Men rosene har jo godt av litt avkorting i veksten - så den jobben tar jeg. 
Rudbeckia er en yndlingsplante på sensommeren, og nå lyser de opp i bedene med sine klare gule og gyldne farger. Noen bustete og noen enkle, like fine alle sammen.
 
Erigeron (bakkestjerne) Sommerneuschnee (over) er en av de fineste 
sensommerblomstene jeg har, de er bare lekre, blomstrer lenge, er fine i buketter...ja - fine! Fylt ryllik (accillea ptarmica The Pearl) er også en vinner, selv om den sprer deg vel mye. Blir litt opprydding til våren!
Peargoniatrappene er et syn, ispedd noen fuchsia og clematis Warshavska Nike, en skikkelig blomstervegg!


Phlox Moody Blues og Coral Reef er også lettsådde planter som gir mye glede, de må jeg alltid ha i bedene. 
Rakk akkurat hjem før hylleblomstene takket for seg, så det ble noen flasker med saft, nå er jeg spent om hyllebærene blir modne.
Da blir det saft av dem og solbær, ei deilig blanding! Ripsen er moden, og til uka blir det potetopptaking for barnebarna som er på besøk!
Så er det Åpne hager i Norges land i regi av Hageselskapet, håper det blir mange besøkende, både i min hage og i all de hagene som åpner sine porter søndag 10. august! Velkommen innom :-)Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !