ET LITE GLIMT INN I HAGEÅRET 2014...etter 35 dager med plussgrader

Ikke har jeg opplevd så lang periode med plussgrader midt på svarte vinteren, selv om vi har hatt "av og på" vinter ofte. Særlig her ute ved kysten. Men når fiolene blomstrer inni fjellene på Mittet i desember...da er det noe å tenke på. Nå henger rhododendronen med bladene, markene er kvite, og jeg fikk lyst til å blogge litt igjen. Ikke for å vise så mye hage, akkurat - men for å si at jeg har hatt jord under neglen - for første gang i år.
Ser bort ifra noe smågraving her og der - mest for å dytte jord opp rundt plantene. Julerosene har fått vise seg i all sin vakkerhet, og noen primulaer har bestemt seg for å blomstre hele året.
Dessverre, vil jeg si - har alle klematisene mine også bestemt seg for at en måned med 6-10 grader må da bety voksetid? Nå har vi -2-3 grader, litt sne, ingen tele....totalt annerledes enn i fjor, så dette skal bli spennende.
Jord under neglene, ja - sådde 27 staudesorter lørdag, nå står de ute og godgjør seg. Bl. a. fire sorter roser fra Italia, plukka nyper og tørket dem. Fine frø - så får vi se :-) Har også sådd blodbeger, etter tips fra dere om at de må såes tidlig! Ramsløk og tranebær skal stå to uker inne før de skal ut i kulden - står det, og gjort er det!
Og så har jeg vasket alle potter og plantekar - en måned tidligere enn vanlig - guri, kor deilig!
På en av våre rundturer rundt kyststien i det siste - har vi virkelig fått se hvor fin den nye grillhytta blir, etter iherdig arbeid av dyktige karer, som forstår seg på spiker! Det kommer flere vinduer mot utsikten etterhvert! Og garantert mye selskapelighet i skogen:-)

På fuglebrettet er det lang kø av 30 spurv, fire svarttroster, noen meiser, en dompap, en rødstrupe, grønnfink og gulspurv - artig å se på dem!
Jeg har også lest trivelige hageblogger, og gleder meg til sola igjen vise hvem som er sterkest! God vinteruke - sola stiger fort nå!

Kommentarer

 1. Så herlig å høyre om jord under neglene igjen og om frøsådd.
  No går vi spennande og lysare tider i møte med mykje hagerelatert kosearbeid.
  Har sådd nokre runder med stauder eg også. Sår etterkvart som bestillingane dumpar i poatkassa.
  Blodbeger har eg sådd nokre år no og det blir nok fast heretter. Men eg sår dei ein god del seinare enn kva du har gjort. Dei brukar å bli veldig store og blomstre godt. Eg har ikkje planterom inne og då blir det så fullt i karmar før eg får opne drivhuset for sesongen.

  SvarSlett
 2. Du flittige Åse! Jaggu har du fått sådd mange staudesorter. Det har vært en vårhøstlig vinter, men plutselig kom både kulden og snøen som julen på kjerringa her hos meg. Ha en fin søndagskveld.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !