1. SØNDAG I ADVENT....ikke skiføre, akkurat!

Langt ifra, 4-8 plussgrader, storm og regn/hagl har prega tilværelsen i det siste. Hadde så smått tenkt å lage en av disse lekre lyslyktene av is, som er så populære - men må nok vente til det blir andre grader!
Forrige helg hadde vi noen flotte dager i Oslo, der det var sol og kuldegrader! Moldes seier over Rosenborg i Cupen gjorde oss varm om hjertet. Det gjorde også gjensynet med den byen vi bodde 14 år i, og som vi ikke hadde besøkt på 6 år. Mye har skjedd med utbygging av boliger og kreative kontorbygg, og vi gikk rundt og bare glodde.
Hotellet vi bodde på, lå midt inni byens eldste strøk, en liten skyskraper på 13 etasjer omgitt av eldgamle murer. Fra 2. etg. kunne vi gå ut på en terrasse som lå midt imot et ekte bindingsverk-hus. Ingenting å si på dekorasjonen! Og fronten på verandaene så ut som rød knipling!
Ellers var det ikke mye å se på plantefronten. Kunne se at de langs med Operaen hadde plantet ei lang rekke av svartor - sjeldent og stilig!
Og noen fargeklatter var å se, men med plast-buksbom, for sikkerhets skyld! Samme krukka som vi har utenfor galleriet, men oppi vår står en ekte vrihassel med lys!

På hjemmefronten har det som sagt blåst storm, og i dag var intet unntak. Men vi hyrte oss godt, og gikk Kyststien rundt! Bølgene var enorme,
og hele Hustadvika var i kok! Og over oss svevde fem ørner så rolig og avslappet, og så ut som de koste seg der oppe! Kanskje de gjorde det også?


Fuglene i hagen har fått igjen matfatet sitt oppe i treet, og som alltid er det en vederkvegelse (et merkelig ord, men passer her:)å stå ved vinduet og betrakte dem. På dammen lå en klase av løv og kvist og fløt, og den var visst perfekt for kjøttmeisen som hadde lyst å bade! Den holdt på lenge før den var fornøyd.
Og sannelig kom det ikke en svarttrost og badet så vannet skvatt!
Det blir noen travle dager framover, med tradisjoner som skal holdes i hevd. En glede, syns jeg - men så kan jeg bruke dagene stort sett som jeg vil, til å bake og vaske og gjøre juleting. Galleriet er jo åpent, men ikke hver dag!
Håper det blir ei fin førejulstid for dere alle, nå blir det vel ikke blogging før inn mot jula. Kanskje jeg har fått den julesneen jeg ønsker med til da?

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !