IS PÅ DAMMEN I DAG - men sola varmet i kaffepausen

For det ble kaffepause i solveggen, mens vi lot hage være hage, og bare nøt å sitte i ro ei stund. Etter en rask tur på Kyststien, ble det ei høyst etterlengta økt i hagen, for å bli ferdig med de siste forberedelsene til vinteren.
Torsdag var det sludd i nedbøren, og sneen lå helt nede på Gulberget. Har ikke lyst at det skal bli vinter ennå, nå mens det blomstrer så fint både her og der.
Har diverse løker som skal i jorda, og et svært trillebårlass med jord fra diverse krukker som skal legges ut rundt omkring.
Kompostbingen (kald-) skal tømmes, likeså den varme. En del av jorda skal blandes med det løvet jeg har rakt sammen, og legges på rosene. Det gir passe luftig beskyttelse gjennom vinteren.

Vi var noen dager i Italia (Toscana) i lag med familien i høstferien, og der, på bondegården vi bodde på, hadde de granatepletre foran badevinduet. Mest til glede for fuglene kanskje, men jeg så Madam henta to frukter en morgen. Litt eksklusivt, syns nå jeg. Men på de enorme solsikkeåkrene var alle solene brune og høstklare. Må visst dra dit tidligere en annen gang :-)
Rett innenfor porten opp til huset, sto det en kjempefin gruppe med Italiaoksetunge, anchusa azurea - og jeg lagde meg en pose for å få med hjem frø, som det var en del av! Putta også oppi nyper av tre forskjellige, lave roser og en cystus (tror jeg) med ildrøde blomster. Så får tida vise....:-)
Det var - som alltid -  godt å komme hjem, og en tur på Stien viste at vi har det vakkert, vi og! Gikk gammelstien til ei forandring, og rognebær og selje har høstkåpa på - det er sikkert.
 

Margareth Hunt er ei stilig klematisdame, kom sent i gang, men kan nok holde på til jul - hvis hun får det mildt nok!


Perleevigblom (anaphalis triplinervis)er en veldig anvendelig høststaude, den er fin til sneen tar den! Fin å tørke også.
Høstsedum Matrona er også praktfull for tida, og bier og humler er "gal" etter den.

Nå er forresten de fleste flygende vesener enten krøpet i hi eller gitt opp ånden, slik det nå en gang er i insektverdenen. Det har vært lite brunsnegler, vanlig mengde av andre snegler ...så vi burde kanskje ønske oss litt barfrost. Men ikke som i fjor, bevares - og ikke før i slutten av november :-D Lov å ønske!
Favorittbusken på denne tida - ved siden av løvfri rogn med overdådig bærmengde... er en slektning av den, nemlig kinesisk fjellrogn (sorbus khoeneana) Den er bare så innmari fin, selv om de fargerike bladene ofte faller av før de blir røde! I hvert fall her.
Det skal bli interessant å blogge framover - ikke så mye blomster å "skrive hjem om". Men la oss håpe på en fin høst i hagen fortsatt, selv om hagemøblene er stuet vekk. Sitter gjerne på en pinnestol i solveggen! Håper du også får noen fine stunder i sola!

Kommentarer

 1. Noe fine høsthelger er over. Jeg rydder og rydder... fjerner visne planter og håper at vinteren fremdeles holder seg langt unna. Det er mye fint som blomstrer hos deg enda... og så dyktig du er til å ta pause i solveggen. Ha en fin uke Åse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg rydder jo ikke vekk det visne, det er vårarbeid for meg. Men jeg skjønner tidsknipa di!
   Det ble løkplanting og utelunsj på oss i dag og :-)
   Ha ei fin uke, du og!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !