ENDELIG BLOMSTRET SARAH....verdt å vente på!

I sju år eller kanskje åtte år - har jeg hatt denne peonen, og den har blitt flyttet hit og dit, blitt skjent på og truet på livet. Ikke en knopp å se! For fire år siden  lagde vi et bed i drivhusveggen mot sør. Der planta vi ei Santana klatrerose, to stiklingformerte Leverkusen klatreroser, ei rose Louis Bugnet, busknellik .....og peon Sarah Bernard. Et siste forsøk på trivsel for den og Santana, og det skulle vise seg å være rett plass for dem! Så til de grader - og i år slo gamle Sarah til for fullt!
Fikk helt bakoversveis da jeg gikk en hagerunde på søndag etter at jeg hadde vært barnevakt i Haugesund ei uke. Veldig kjekt å passe de avleggerne!

Per kunne fortelle på telefonen at det blåste minst stiv kuling et par dager, og det var bare å medgi at hagen bar litt preg av det. Særlig meconopsisene med sine myke kronblader var blitt brune i kantene. Og borte ved Kåremagnebedet lå plantene klistra flate mot hekken. Der tar vinden mer enn noe sted i hagen. Men det er rart med det, etter en liten "oppristing" så står de der ganske fine igjen. Har latt dem ligge flate ennå, for det er meldt mere vind i natt.
Ellers er det masse frøstander av akeleier og andre plante som må fjernes, noe må stusses litt, og rettes litt opp. Så vil det bli fint igjen, for det er utrolig mye som blomstrer nå, og som vil komme etterhvert.
Et par oversiktsbilder av hagenSærlig steinbedet, som ligger i le, er fargesprakende og lekkert.

Timian, erigeron, sedum , nelliker, campanula mm, i skjønn foreningIris clarkii, sedum Purple Emperor og erigeron aurantiacus

Nellikene er flotte i år (også) og de dufter så godt! Tante Karen øverst, dianthus americano nederst 

Rosene kommer en etter en, og Namdalsrosa er den som virkelig viser seg fra nå - for en heftig, kort periode.
 
I pallekarmene kunne jeg plukke nydelige reddiker og salat, og i drivhuset hang to store, fine agurker og venta på meg. Har tynna gulrøttene i dag, og ser at nepene er som klinkekuler. Så kjekt med slike selvlagde grønnsaker :-)

Gikk tur på kyststien i kveld, og der er det flekkmarihand og rome som råder grunnen på vei inn mot fjellfoten. Så forandrer det seg på vei ut mot havet, og tiriltunga og rødkløveren lyser langs stien, med staselig vendelrot og mjødurt i kløfter og bakkehellinger. Å støte på ei gruppe med nattfioler og legevintergrønn er også herlig! I det hele tatt - den kystfloraen vi har er som en dyrebar hage, bare helt gratis! Og vi kan se den hver dag! 
Nyt rosene og nellikene, og ha ei sommerfin uke!

Kommentarer

 1. Peonen er bare nydelig og så dufter den så godt :).Har en slik men det er bare knopper foreløpig,den ligger langflat i vinden i dag.
  Mye fint uti havgapet hos deg.

  SvarSlett
 2. For en overdådig Sarah Bernhardt! Herlig at hun endelig kom til slutt! Det er virkelig en deilig peon, skjønner godt at du hadde lyst til å få den til. Masse herlige farger hos deg!

  SvarSlett
 3. Så kjekt at Sarah endelig slo til :) ein nydelig peon.
  Ja, det har vore og er mykje sterk vind...alt for sterk etter årstida. Så det er mykje som har brotna av her i hagen og mange stauder ligg langflate.
  Så fint det er i hagen din og kjekt å sjå bileta.

  SvarSlett
 4. Så kjekt at de har havnet på rett sted og trives i hverandres selskap:) Santanaen er så lekker. To av mine tre tålte ikke den harde vinteren (trodde de var veldig hardføre..) Den ene som er igjen må vokse på nytt. For noen enorme blomster på Bernharden. Jeg har noe å glede meg til. Satt en i jorden forrige uke.. Fantastisk hage du har. Fargene lyser og gir energi. Takk for titten.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !