EN KNAKENDE KJEKK DAG....og det gror!

Om det gjør, det går i rivende fart, slik at jeg er nødt til å vandre gjennom hele hagen hver eneste morgen for å se hvor mange cm store og små vekster har vokst. Og om kvelden...Noen - som denne har virkelig vokst 10 cm på ei uke. Er det noen som kan si hva den heter? jeg vet det, altså :-)Per sitter og ynker seg over laget sitt som ikke får ballen i mål. Jeg sitter på arbeidsrommet, og hører når han osjer seg, skulle helst ikke hørt noe som helst - unntatt jubelbrøl!
Har jo så lyst at de skal få noen flere poeng....
Ellers har han vært ivrig opptatt med drenering og planting av hekk, nå blir det lunt rundt grillplassen! Alperips - den tåler regn, vind, salt - og så er den fin og grønn og vokser fort!
Det har som sagt vært en trivelig dag i dag, til og med søndag. Det betyr litt sein frokost, og denne gangen ble det utespising. En øredøvende skvatring av kåte spurver rundt overalt er i grunnen trivelig, de fikk noen brødsmuler også å styrke seg på. Ellers ser det ut til at de greier overgangen fra mating til sjølhjelp greit.
Vi sykla om Harøysund, via ner-Gule og rundt Gulberget. Veldig kjekt å sykle igjen, regner med at det blir flere turer! 
Etter en kaffekopp og potetkake med smør og sirup (:-D) var det tid for litt haging. De to siste bedene i øvre del av hagen sto for tur, og det var hyggelig arbeid å klippe tørre stilker, og fjerne visne blader - slik at de fine primulaene, lungeurten, vårertebelgen og Pink Panda jordbærplantene kom til sin rett.

Fant plutselig to frøplanter av kubjeller som hadde fått blomster i år, veldig artig!

Nede ved veien er det et teppe av blå lungeurt (pulmonaria augustifolia) som er den blåeste og fineste av dem alle. LIker godt lungeurt, og 
venter i spenning på den brokbladede p. rubra David Ward, som jeg har bestilt. 

Det er mange fine primulaer som kommer fram etter hvert, og en av de lekreste tidlige, er kanskje denne mørk lilla, med mørke blader (mørkere enn på bildet) Vet ikke navnet, kanskje noen andre vet?

Går og venter på en trillium som kommer med blomst for første gang, det blir gøy - har venta siden 2011! Kanskje bilde neste gang?
En plante som nå viser seg i all sin prakt, er knoppen på  Kit Oxtoby, en avlegger av en fuchsia som jeg vant på et hagemøte. Den er fiiin! Gleder meg til den blir stor, kanskje den må få større krukke snart?
Har begynt å bære plantene i drivhuset ut og inn, nå blir det snart utplanting av de største. Pyntkorgene står i full blomst, og nicotiana Lime green har store knopper. Har satt ut permanent de plantene som sto i kaldbenken, og så har jeg satt nye der. Det blir hektisk når alt skal ut i bedene, men det er jo også den kjekkeste jobben!
Sånn går no dagan, det er alltid noe å finne på i en hage. Naboen venter gravemaskin i morgen - da ryker hekken hans, tre store trær har allerede falt for saga, og nå lurer jeg bare på om vi greier å redde det ene epletreet vårt fra planene våre. Vet ikke om det går, men vil prøve.
 Skal nemlig drenere og fylle masse fra naboens garasjetomt i vår "dal" slik at vi får jamne plener. Jaja, vi får se hva det blir til - rot blir det i hvert fall ei stund!

Ha ei fin hageuke - med mye godvær og varmere netter!

Og til uka skal jeg sette poteter :-)


Kommentarer

 1. Så fint dere har det.
  Herlig ting du har plantet,blir fint å få det satt ut.
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Så herlige bilder, og en tekst til å bli glad av! Spruter av overskudd! Synd med mannen som ikke fikk var helt fornøyd med fotballaget sitt. Fruen og hagen kan han i alle fall være fornøyd med! ;)

  SvarSlett
 3. Fine bilder, å som det spirer hos deg, herlige våren.

  Hilsen Tove Kristin

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!