STÆREN SNAKKER FLERE SPRÅK....og nå venter vi på regnet

Er sikker på at stæren snakker flere språk - sånn høres det ut når de sitter i bjørka og småfurua og piper og skvatrer og fløyter og lager de utroligste lyder! Veldig artig å sitte i sola og høre på. Men de er noen grådige "beist" i matfatet - det er tomt på et blunk, og så tar de stooor plass! Stakkars spurven kommer nesten ikke til. Jeg har ikke hjerte til å slutte å mate ennå, så lenge det ikke er insekter å oppdrive. Spurvene lager ikke mindre leven - har igrunnen vært fuglesang i hagen i hele vinter og til nå:-)


Det ser bra ut for blomstringa på Cunningham White, og så kan jeg bare håpe at resten av rhododendronene overlever og gleder seg til regn!

Lørdag var jeg faktisk ute et par timer, ordna i kaldbenken som handyPer lagde til meg på et blunk! La aviser i bunnen, så kvister og deretter jord. Nå står alle fiolene der + en boks med reddik - den såinga er et eksperiment!


Men den som ikke prøver.....sa ho som kverka pellisene sine ved å eksperimentere! Heldigvis har jeg noen pelliser som sto inne i vinter, og noen i vente fra gode Aud, en har jeg sådd - så det blir noe i trappene i år også:-)
Etterhvert skal også flere av plantene i drivhuset dit ut! 

Skal også så salatfrø og gulrøtter i melkekartonger og sette i kaldbenken. Og etterpå skal jeg sette to og to pallekarmer sammen og dyrke grønnsakene der. Har sådd to gresskarfrø fra min kjære latviske venninne Vita, men der går det nok en grense for hva som går her. Men vi får se!
Nå har jeg faktisk sådd det jeg skal av sommerblomster, det vil si - skal prøve å så blodbeger igjen, og noen valmuer. Alle de andre er priklet, og noen klar for større potte. Tomatene har også fått større potter, agurkene likeså.


Har allerede spist av basilikumen, og det blir mere av godsaken.
To små frøplanter av rosmarin spirte, men de lukter allerede godt og sterkt. Gresk basilikum har jeg også sådd - den er aller best,...og timian står fint og dufter deilig
En og annen krokus koser seg i sola, og blåveisen er blid og blå:-)

Turen rundt kyststien var fin, med mye tørre partier - ser fram til at de skal gjøre ferdig det som står igjen!
og i dag, søndag 14. april - kom endelig regnet jeg har mast om lenge! mens det stormer ved Stadt, så siler regnet rett ned her, helt perfekt. Det er lovet 11 + og sol cirka tirsdag, så nå begynner våren å ligne på vår!

Herlig!

Kommentarer

 1. Så koslig blogg du har :) og ja..regnet siler ned på Østlandet også..godt det så kan tælan slippe og all snøen forsvinne :)..og alle løkplantene og andre stauder snart beg litt spiring :)
  Ha en flott søndag :)
  Vibeke:)man kommer ikke riktig inn på siden min med Google kontoen, og ikke vet jeg hvordan jeg forandrer den..men velkommen skal du være på farmorshage.blogg.no:))

  SvarSlett
 2. Det er virkelig deilig at våren ligner på vår! Koselig å se dine herlige spirer, og lese din vårjubel!

  SvarSlett
 3. Ingen tvil! Staren er språkmektig, og herlig å høre på :-). Jeg har heller ikke sluttet å mate fuglene, og gjør det vel ikke helt uansett. Litt smågodt må de jo få utover sommeren også.
  Jeg har prøvd å så Rosmarin, men får det ikke til. I år venter jeg litt lenger før jeg prøver. Kanskje det går bedre da. Hvis ikke må jeg kjøpe plantene feridge :-)

  SvarSlett
 4. Ja, Margrethe - det lønner seg veldig å kjøpe ferdig utvokst rosmarin, har også strevd med å få den til å spire!Men så er det det der med å lage selv, da :-)

  Takk for fine kommentarer til dere!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !