DEN FØRSTE VINTEREN KOM LITT TIDLIG.....håper det er en snarvisitt

Tenker på fjoråret, da den første sneen kom i begynnelsen av desember, og temperaturen i månedene før det, var vårlige og sola var raus. Vi tilbrakte ei uke på Grand Canaria i midten av november, det var jo deilig - men i år tar vi været som det kommer. Det er egentlig ganske spennende hvordan det skifter fra år til år - nå er det "rekordtidlig" - neste år kommer vinteren rekordsent?
Den siste er den verste vinteren, sett ifra en hagers synspunkt. Ikke fra en påskeskientusiasts ønskeliste! 
Det aller beste er når påskeliljene blomstrer i havgapet, og vi kan kjøre på Skaret og bruke skiene - før vi kjører hjem og setter oss i solveggen ilag med påskeliljene:-)


Når nå denne sneen kommer, så må man se etter andre blomster, og den lille rhododendronen kan faktisk blomstre om vinteren også!
Der det er skygge, får isrosene "herje vilt" i bjørketrærne, og skaper nydelig stemning. Der sola skinner, blir landskapet helt annerledes.

Startet turen vår i dag nede i Kippersundet, der Per Olav nettopp kom inn med krabbefangsten. Store, fine krabber ble flyttet over i flytekassen til senere bruk!

Turen vår gikk langs Kyststien, i lag med ganske mange andre, men vi var de eneste som gikk grusstien videre langs fjellfoten. Bortsett fra et par rådyr, og et dyr med poter....Stien begynner å bli veldig fin nå, gleder oss til vi kan gå tørrskodd over gjørmestedene! Men jeg håper også at vi slipper grussti gjennom "trollskogen"!
Måtte ta bilde av disse sjarmerene fuglene på hjemveien, HALLO hvor har sneglene gjort av seg?

I dag børstet jeg jord av de få georgineknollene jeg har - to lilla enkle, en Bishop ogf Llandaff, og tre Bishops Children. De to og tre har jeg sådd, og de har utvikla fine knoller. Men neste år må de få mere gjødsel, og mere vern mot sneglene!
Årsmøtet i hagelaget er holdt, og nå er det tid for å sette sammen et godt program for neste sesong. Programmet jeg holdt om knoller og løk gikk veldig bra - artig å sette sammen bilder og tekst - og å prate om ting som jeg liker:-)
Regner med at denne vinteren vi har nå, vil vike plassen for regn og mildvær - og det synes jeg er bra, litt tidlig å få full vinter nå. Kanskje vi slipper å få vinter i mars - april hvis den kommer tidlig nå? Jaja, sånn kan man tenke. Tenker været bestemmer uansett. Men jeg ønsker meg en dag til uten sne, slik at jeg får ut komposten på rosene!
Uansett, nyt dagene - egentlig er det deilig at hagen sover ei stund nå:-)

Kommentarer

  1. Mange flotte vinterbilder:) Koselig med snø! I kveld kommer den til oss også - nå blir det hvitt ute!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !