HYLLEBLOMSTSAFT.....20 blomsterskjermer, 20 g sitronsyre....

Denne helga vil bli omtalt som: Husker du den nydelige St. Hanshelga i 2012...
så fin og varm og akkurat perfekt var denne helga. Nå er det jo slik at vi ønsker oss flere slike helger i sommer og somrene som kommer, men vi lever i nuet, og tar selvfølgelig alle sommerdager som de kommer. På årets lyseste dag gikk vi utom landet og så på solnedgangen. Der var det fra før en stor gjeng som hadde tent bål og som koste seg på bergene. Vi satt ute på terrassen til langt på natt, og tenkte på den myke, fine overgangen vi hadde fått fra to ukers cruise og badeferie. En alldeles utmerket, nydelig og spennende ferie, kunne ikke vært bedre. Per Magne klarte seg bra, tok det med ro av og til - men aller best var første turen for Per på Gulberget i dag, både bok 1 og bok 6 ble "beseiret" i fin stil! Det er bare så godt å se gubben i så bra form igjen:-)

Søndagen startet med en busslast med engasjerte hagefolk fra Molde og Nesset, 28 tilsammen, som fikk seg en fin runde i hagen i solskinnet, før de dro videre til Averøya og flere hager. Desverre glemte Per å ta bilder....kanskje noen av de som var med og tok bilder, har et par å sende meg? Gleder meg til 4. juli, da skal vårt hagelag besøke Aud sin lekre hage i Molde!

Vil du se bilder fra hagebesøket, gå inn på www.skvalderkaalen.no trykk på Forsiden.


Var litt spent på akeleiene mine da vi kom hjem, og de skuffet ikke. Bl.a denne uvanlige "dobbeldekkeren" som jeg aldri har sett før. Har fargene til Magpie, men to skjørt..? Derfor tar jeg aldri vekk en akeleie, samme hvor den har plassert seg. Når jeg vet fargen, kan jeg flytte dem tidlig på våren.

Ble glad i dag fordi lekre paradisea liliastrum som jeg kjøpte hos Eli Marie i 2009 endelig blomstret - så hvit og lekker! Hvit og nydelig er også den hvite løytnantshjerten!

Plukket en bukett i går kveld for å pynte litt på utebordet. Fant ut at det var flere matnyttige blomster der, gulblomstret grønnkål fra i fjor - faktisk nydelig når den blomstrer, gressløk og bjørnerot (karriplante)Stormarikåpe og akeleier var med for fargens skyld. En av de fineste blomstene i buketter er stormarikåpe, med de lekre limefargede blomstene og de store bladene.

Det er litt tidlig hos meg- men om litt kan jeg plukke svære klaser av hylleblomster og lage supergod sommersaft! Lovte damene som fikk smake i dag at jeg måtte legge ut oppskrifta, og så får jeg håpe de leser bloggen min:


LAILAS HYLLEBLOMSTDRIKK
20 blomsterskjermer
20 g sitronsyre
saft av 2-3 sitroner
500 g sukker
(vaniljestang)
Dette blandes
1 l kokende vann helles over
står kjølig i to døgn
Siles
Jeg fryser den ned på 1/2 liters brusflasker
Server gjerne utblandet med Bris eller Farris

Lykke til!

Med ønske om enda mere blå himmel, ønsker jeg alle ei god hageuke:-)Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !