HAGEN I AUGUST - OG SJELDNE AVLEGGERE........

Det kom da noen få varme dager, som vi fikk gleden av i Bergen og Haugesund. Der feira vi 6-årsdag i Bergen og 45 års bryllupsdag i Haugesund. For 6-åringen ble det en livat fest med 9 jenter og en gutt (! skulle være tre) Han var svært utilpass med det samme, men en storebror og en bestefar i huset ordnet den saken til alles beste!
Bryllupsdagen ble feiret i Haugesund med Elins familie- på India Gate, med nydelig mat og Sildajazz utafor. Veldig koselig!
Disse avleggerne våre er jeg stolt av! De frøene vi begynte å så for ca 45 år siden, og som vi pleide og stelte så godt vi kunne i mange år, de har gitt oss seks sjeldne, sterke og vakre avleggere som vil vokse seg større og enda  finere etterhver. Vi traff Odne (11), Susanne (6), Even (11), Hanne (8) og Andre`(3,5) i ferien, og søndag får vi besøk av Sevrin (7). Det er en velsignet glede å ha disse avleggerne i huset :-)
Hagen klarte seg fint mens vi var borte, takket være gode venninna Anne Marie. Hun fikk plukke tomater og agurk, og tok godt vare på plantene! Nå er det luking og klipping av vissent og forvokst, og ennå er det mye som blomstrer. Helenium Moreheim Beauty og Rauchtopas er vakre høststauder, i lag med høstfloks i alle nyanser fra hvitt, rosa, rødt og blålilla. Rosene er vakre ennå, de historiske har blomstret av, men Isabella Rosselini står eksotisk og høyreist og dufter som den fineste parfyme. I sørveggen av drivhuset, den luneste plassen i hagen, vokser Santana med sine fløyelsrøde store roser, med vakre, hvite Louise Bugnet på andre sida, og peonen Sarah Bernard i midten. Tenk at den fikk en blomst i år - hadde nesten gitt opp! Revebjelle, ringblomster, rosa filipendula og busknellik fyller opp hver ledig plass innimellom. På bildet her har ikke Santana blomstret ennå. Plukket en deilig, søt fiken for etpar dager siden, de andre ti blir ikke moden før neste år, de klarer vinteren i drivhuset viser det seg. I fjor var det fem som overvintret. Og da var det VINTER. Men husker dere hvor nydelig vær vi hadde i september i fjor.....:-)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !