VÅR I FEBRUAR?......vått iallefall


Så innmari vått - hele måneden, bare ei uke til mars! Har en hage som er svuppvåt, ikke mulig å gjøre noen ting der. Og må prøve å gå forsiktig på plenene, som allerede er grønne, men akk så våte. Det nytter ikke å snakke til plantene, de vil opp og ut! Har rusla rundt med mobilen, og det er 8-10 planter som blomstrer. Masse skudd av løkvekster titter opp overalt, og midt i et bed står en stor blå krokus, som selvfølgelig ikke vil blomstre uten sol! 
Julerosene, de hvite (helleborus niger) er bortimot avblomstret. Ikke så fine i år på grunn av væte og vind.

Primula er en utrolig allsidig plante, med veldig tidlige blomster - nå i februar - med sene sorter utover til høsten og de herlige kuleprimulaene, som absolutt vil vise at de også kan komme opp i februar! 





Vårlyngen har vært lenge i blomst, både hvite og rosa, og de vil holde på til utpå sommeren. Så kommer høstlyngen og overtar.


Marsklosterklokke er en vakker, tidlig vårplante, og etter mange år, dukker den opp flere plasser, og det er trivelig å se hvor fine de er.


Såinga er i full gang, nå skal snart neste runde frø komme i jorda. Alltid spennende å kikke under plasten  for å se om frøene har spirt. Da blir de med en gang satt under lys i kjelleren, lyset på døgnet rundt. Når de etterhvert får to nye blader, er det tid for prikling...i drivhuset. Da er man i full gang, uansett vær. Men vi trenger virkelig litt sollys nå, både planter og mennesker. Nord for oss i Romsdal ytre, er det rikelig med sne, men sollyset er like bra der oppe, så de ivrigste med oppvarmet drivhus er nok i gang! God uke, både med og uten sne!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!